Hoztak hozzám egy számítógépet természetesen azért mert nem működik… Én rutin szerűen gép bekapcs, windows xp be és telepítés… Leformáztam a winyót felpakolta magának ami kell, újraindult és még mielőtt elkezdene boot-olni(vagy boot elején) kikapcsolt. Ezután ram ki másik be ugyan ez
Azért azt is nézd meg, hogy a hűtések kielégítőek. Megfelelően érintkeznek, paszta friss, borda nem dzsuvás, venti működik.
Banális dolog, de szervizesként egyszer belefutottunk a bootoláskor néha kikapcsoló gépbe. Ott a bekapcs gomb volt elfáradva, néha beragadt, ezt nem vettük észre. Onnantól ugyebár 8mp múlva kikapcsol.
2012. szept. 24. 10:58
3/10 A kérdező kommentje:
Kicseréltem a tápot, de továbbra is ugyan az.
Én elsőnek Bios Hibára gyanakodtam, de ezek szerint ezt ki lehet lőni?
2012. szept. 24. 19:57
4/10 tamasoft válasza:
Szélsőséges esetben BIOS hiba is lehet, persze. Frissítsd azt is, ha engedi (és nem kapcsol ki). Előtte a hűtéseket mindenképpen ellenőrizd
2012. szept. 24. 20:22
5/10 A kérdező kommentje:
Szerintem a hűtéssel semmi gond nem lehet, mert szinte mindent megcsinálhatok a gépet szóval cd ről bootolhatok vagy Floppyról egy óráig mehet a biosz rendszer vagy tök mind1 mit csinálok de ha winchesterről van szó hogy onan indítsam a rendszert akkor kikapcsol... -.-"
2012. szept. 24. 21:36
6/10 anonim válasza:
Ugyan nem írtad, milyen vinyó (IDE/SATA), de azt igen, hogy a HDD-k cserélgetése sem segített. Lehet IDE/SATA vezérlő probléma is, esetleg zárlatos kábel. Ha van esetleg egy PCI-os ATA/SATA vezérlőd, azzal letesztelheted, illetve kábelcsere. Púpos kondik?
2012. szept. 24. 22:29
7/10 A kérdező kommentje:
Most, hogy írod a processzor mellett 5 db kondi teljesen tropa... Ez megoldhatja a Problémát?
2012. szept. 25. 08:10
8/10 anonim válasza:
A púpos kondikat mindenképp érdemes kicserélni, de ha nem értesz hozzá, inkább bízd szakemberre a kondiválasztást és a forrasztást is. Nagyfrekvencián már számít, mekkora lábat hagysz a kondiknak, bár ezt az otthon barkácsolók nem szokták figyelembe venni
2012. szept. 25. 12:08
9/10 A kérdező kommentje:
Nem vártam meg a választ de egy másik rossz alaplapból kivettem 5 darab ugyan olyan feliratú kondit és sikerült megoldani a problémát ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!