Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért mutatja ilyen sokáig a...

Miért mutatja ilyen sokáig a bootolás előtt?

Figyelt kérdés
Van egy mercury(pvm266am) alaplapom és most benne van 2Db 512-es ddr1-es ram egy intel celeron 2.66Ghz proci és egy maxtor 40Gb-os HDD. Na most régebben amikor megkaptam a gépet közvetlen bekapcsolás után(még a 2 sípolás előtt) kiírja középre, hogy MRCURY de csak alig egy fél másodpercig ezzel nincs is baj, csak mostanában kezdte el azt csinálni, hogy amikor kiírja nagyon soká veszi el ram mennyiségtől függően tehát minél több ramot teszek bele annál később veszi el Kb olyn 15-20mp múlva, a ramokra nem gyanakszom, mert 3db van mindegyik 256-os a 3-ból 2 "testvér". MI LEHET A GOND AKKOR??
2010. ápr. 25. 10:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Akkor most 2x512mb van benne, vagy 3x256?

Biosban kapcsold ki splash screent, a Mercury felirat helyett fogod látni hogy éppen mit csinál. Gyanítom gyors memóriatesztet futtat bootolás előtt, "megszámolja kb-onként" . Ezért függ a hossza memória menyiségétől. Biosban kikapcsolhatod.

2010. ápr. 25. 10:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha simán nyomsz egy Tab-ot a Mercury felirat alatt, behozza a Post screen-t ott látod mit ellenőriz éppen.
2010. ápr. 25. 12:35
 3/7 A kérdező kommentje:
ahha értem!! ja amúgy 2db 256Mb van benne, csak kaptam a haveromtól még egy 256Mb-os ramot, de agépbe 2 fér.
2010. ápr. 25. 12:38
 4/7 A kérdező kommentje:

Tényleg mem teszt :D:D:D:D!!

De már csak azt nem értem, hogy akkor régen hogy hogy nem csinálta, vagy legalább is nem ilyen sokáig, mert régebben alig 1 másodpercig mutatta...

2010. ápr. 25. 19:30
 5/7 anonim ***** válasza:
A BIOSban van olyan opció, hogy: Quick Boot, vagy hasonló, azt bekapcsolva, nem ellenőrzi le a memóriát, és még pár tesztet kihagy. Ez legtöbbször alapból is be van kapcsolva, a RAMok ritkán hibásak, általában vagy mennek vagy egyáltalán nem.
2010. ápr. 27. 17:06
 6/7 anonim ***** válasza:

"De már csak azt nem értem, hogy akkor régen hogy hogy nem csinálta..."

Valami gebasz lehetet, ami hatására újraolvasta a default beállításokat.

"...RAMok ritkán hibásak, általában vagy mennek vagy egyáltalán nem."

Ebben tévedsz. Egyrészt nem annyira ritka, viszont elég ritka, hogy teljesen meghalt. Leggyakrabban néhány regisztere hibás, rejtélyes fagyásokat okoz, amikor az adott címet szeretné használni az oprendszer. Abban igazad van, hogy a gyorsteszt ebben az esetben nem sokat ér. Speciális memória dignosztikai programoknak órákig tart amíg végifut a teljes teszt. Saját tapasztalat. :(

2010. ápr. 27. 19:24
 7/7 A kérdező kommentje:

De azt még megemlítem, hogy egyszer volt bios frissítésen...

De legalább tanultam a válaszokból :D:D

2010. ápr. 27. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!