Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Notebook, vagy táblagép?

Notebook, vagy táblagép?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik jobb, iskolába kéne, internetre, szótár használatra.

2012. szept. 21. 00:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyértelmű, hogy netbook, mert kb 6 órát bír egyhuzamban az aksi, és több a felhasználható tárhely mint egy tabletben. Másrészt annyi pénzért sokkal jobban megéri a netbook
2012. szept. 23. 14:52
 12/19 anonim válasza:
100%
ha ezekre kell akk sztem tablet egy kb 16-32gb-s sdvel tökéletes társad lehet ezekre a dolgokra.. akksi jól bírja ezeknél ált delehet venni külső akksit olcsóbban mint laptophoz.. lehet rájuk rakni bill-t is (billes tok is van kifejezetten típusokhoz de univerzális is van..) meg miel vinnéd magaddal könnyebb egy kb negyed kilós tabot vinni mint egy több kilós notit.. de majd nézz utána h a szótár fut-e a tab op.rendszerén.. jah és már egész olcsón lehet kapni 2magos tabot..
2012. okt. 3. 20:26
 13/19 A kérdező kommentje:
Még annyit szeretnék hozzárakni, hogy könyveket is szeretnék rá feltölteni, meg lehet, hogy jegyzeteléshez is használnám.
2012. okt. 3. 21:17
 14/19 anonim válasza:
100%
Könyvet feltölteni tabletre is lehet és sztem kényelmesebb rajta olvasni.. és mivel fut rajtuk az office ezért a word is és ezáltal jegyzetelni is lehet rajta.. ha zavar a kijelzőnm a gépelés lehet hozzájuk csatlakoztatni bill-t ráteszel egy progit és felismeri az ékezeteket is..
2012. okt. 5. 19:03
 15/19 A kérdező kommentje:

A netbook előnye, hogy nagyobb a háttérmemóriája (én egy Sony Viot néztem ki),van alapból hozzá billentyűzet, ezáltal gyorsabban lehet vele jegyzetelni (nekem valahogy még nem állt rá a kezem az érintő képernyőre Iphone-om van, és kezelhetetlen az internet rajta, meg a bepötyögni rajta dolgokat is marha nehéz). A hátránya, hogy lényegesen nehezebb ( 1.5 kilogramm), ellentétben az Ipaddal, ami körülbelül fél kiló, az ember bármikor, akár a buszon, akár a vonaton előveheti, hogy olvasson rajta, illetve egész jó minőségű fényképeket lehet vele készíteni. A másik dolog az akkumulátor, bár a Sony Vio 6 óráig bírja hivatalosan, ami valljuk be őszintén,hogy egy netbooktól nem egy rossz teljesítmény, ezzel szemben, az Ipad ha jól tudom akár 10 órát is bírja (ezt egy ismerősöm mondta, akinek Ipadje van). Az Ipaddel kapcsolatban még olyan aggályaim vannak, hogy mivel alapból nem Windows rendszer fut rajta, nehezebben, és költségesebben lehet majd rátelepíteni programokat (pl. Acrobat Reader, Word, stb.).A hozzácsatolható billentyűzetről múlt héten hallottam először, de ha azt magammal cipelem, majdnem ugyanott vagyok, mint a netbookkal.

Valakinek akinek esetleg személyes tapasztalatai vannak, van még hozzáfűznivalója?

2012. okt. 6. 01:03
 16/19 A kérdező kommentje:
Valakinek akinek esetleg személyes tapasztalatai vannak, van még hozzáfűznivalója,véleménye? Ha esetleg kifejtené azt nagyon megköszönném!
2012. okt. 8. 12:38
 17/19 anonim válasza:
100%

A táblagép nem egyenlő az ipad-del.. Van win-es tablet (win7 pl acer-nek vannak ilyenjei) win8-cal lassan jön a surface ami egy tablet és egy netbookn egyben.. De lehet kapni olyat is, mint pl a dell inspiron duo (10collos kijelzővel egy netbook aminek vissza lehet fordítani a kijelzőjét és tabletként használni)..

UI.: eggy ipad árából kapsz egész jó droidosat vagy akár win-es tabot is...

2012. okt. 11. 18:21
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

mivel alapból nem Windows rendszer fut rajta, nehezebben, és költségesebben lehet majd rátelepíteni programokat (pl. Acrobat Reader, Word, stb.).

Nem tudom az Applenél mi a helyzet, de androidos rendszernél már minden lényeges programnak van megfelelője és többsége ingyenes is. Így természetesen van Acrobat és olyan szerkesztő is ami kezeli az egész office csomag filejait is. Ha valami fizetős akkor is jellemzően 200-3000Ft között van az ár. Gyakolratilag táblagépre androidnál a programok ára jelképes összeg.

2012. okt. 11. 19:14
 19/19 anonim válasza:
Plusz ingyenesen is lelehet tölteni a fizetős appokat.. Google-be beírod az alkalmazás nevét és utánna teszed h apk.. és a tableten töltöd le és akk oda feltelepül rendesen.. csak ki kell lőni a beállításokban h csak market alkalmazások engedélyezése.. Én is így telepítettem már így telómra.
2012. okt. 14. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!