Hogyan lehet PC-t összekötni házimozival?
A házimozi össze van már kötve a TV-vel, már csak a PC-vel szeretnénk. Philips HTS 7200-as házimozink van. Kipróbáltuk UTP kábellel és bedugtuk a LAN-ba de nem tudott csatlakozni.
Milyen kábelt vegyünk hozzá? Hova dugjuk be?
Nem 30 rugó, ma már 20 alatt is lehet kapni.
Nem hiszem, hogy a tévén csak egy hdmi bemenet van, szerintem a házimozira mondta, hogy nincs rajta több kimenet.
Csak egy ötlet volt, és szerintem elég szakszerű.
Itt a kapcsolási rajz:
A tévét meg a házimozit értelemszerűen mindig arra a csatornára váltod, ahonnan fogadod a jelet.
Ha gépről nézel valamit, akkor a tévét arra a hdmire, ahová az asust dugtad, a házimozit meg optikai audio bemenetre.
Ha dvdt, akkor a tévét arra a hdmire, ahová a házimozit dugtad, a házimozit meg dvdre.
A megosztást win7-en tudom, nekem az van.
Én úgy csináltam, hogy létrehoztam a vezérlőpultban egy új felhasználót oplay néven és rendeltem hozzá jelszót.
Ezzel a felhasználónévvel és jelszóval lehet majd belépni az oplayből a pc-re, így illetéktelenek, a gyerekek például nem férhetnek hozzá a felnőtt filmekhez.
Start menü/hálózat és megosztási központ
- Hálózat felderítése: BE
- Fájl és nyomtató megosztás: BE
- Nyilvános mappa megosztás: BE
- Fájlmegosztás kapcsolatok: 40 vagy 56 bites titkosítás
- Jelszavas védelem: BE
- Otthoni csoport kapcsolatai: Windows kezelheti
Jobb klikk a megosztani kívánt mappán/megosztás/othhoni csoport/olvasás
Így teljesen ki van iktatva a videokártyád, attól független, hogy az milyen, bármit meg tudsz nézni az ágyból/fotelből.
Fontos, hogy olyan media lejátszót vegyél, ami tud hálózatra csatlakozni, van ami csak usbről fogad jeleket.
Amit linkeltem az megfelelő, nekem is olyan van, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Az összes kábel, ami a rajzon van a jelen pillanatban lehető legjobb jelet képes továbbítani.
Az az utp aljzat(wlan) más miatt van rajta.
Ez van a leírásában:
Connect LAN
Connect this Home Theatre System to the
network for software updates and enjoy BD-
Live applications.
Ha van tv boxod is (rtl/tv2 stb) azt több különböző módon csatlakoztathatod.
Mivel ma még elég ritka a tévé csatornák között a hd és az 5.1 sugárzás, és az sem minden műsornál van, ráadásul sok szolgáltatónál külön kell fizetni érte, szerintem ott elég lesz scart vagy rca kábel is. Az kombinálható, van mindenféle.
Nem szeretném elvenni a kedved, de nem lesz egyszerű és olcsó sem az összekötés. A házimozi rendszereden gyakorlatilag nincs olyan csatlakozó amit összetudnál kötni a Pc-vel.
1 HDMI van rajta az is kimenet
1 Komponens (3x1) csatlakozó van rajta az is kimenet
Van rajta 2 bemenet - 1 Optikai és 1 Coaxial digitális bemenet. Szerintem a videokártyádon ilyen nincs.
Így nem tudod összekötni a Pc-t közvetlenül a házimoziddal.
Szerintem az alábbi megoldás lenne a legegyszerűbb
A Pc-ről a hangot vezesd a házimozi erősítőbe a képet pedig egy HDMI elosztóval a TV-be.
HDMI elosztó
Ezzel két dolgot tudsz a TV-hez csatlakoztatni. Az egyik az eredetileg csatlakoztatott Philips HTS 7200 HDMI kimenetét, és a Videó kártyád HDMI kimenetét (ha van rajta).
Mi a túrónak hdmi elosztó?
Van több hdmi bemenet is a tévén.
Fogalmunk sincs különben, milyen kimenetek vannak a pc-jén. Nem tudjuk, hogy mit tud a hangkártyája és a videokártyája, de ha még meg is felelnek, akkor sem tudja kényelmesen távirányítóval kezelni, csak legfeljebb áthúzgálni a playert egyik képernyőről a másikra.
Ezért ajánlottam az asust. Kábelekkel max 30 ezer, 100 rugó feletti házimozi mellé talán nem olyan nagy kiadás.
Köszönöm a válaszokat :D
Nekem nem a TV-be kell bedugni a HDMI-t hanem a gépbe meg a lejátszóba. Mivel már a tv-be megy egy ezért már nincs hely. Ezért kéne az elosztó. Remélem értitek hogy írom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!