Ennek a gépnek meg mi baja lett? Többi lent.
Oké sikerült. Mikor megkérdezte Honnan szeretne bootolni ott is nyomni kellett egy F8-at, közvetlen hogy leokéztam a C/-t Hosszas cívódás után letöröltem az Eset Nod programot, a Firefoxot, de az avastot nem engedte törölni.
Ekkor megkerestem c:/ meghajtón az Avast mappátés kitöröltem, azaz egy File kivételével azt nem engedte. Innen visszamentem progamtelepítés törlésre, ott törölni szerettem volna de nemengedte hiszen azt írta már törölve van. Kivegye a listából? ezt leokétam. Na utána nem indult a gépen újra. csak ismét csökkentett módban. ekkor lomtárból visszaállítottam az avast mappa tartalmát, így el tudtam indítani a gépem. Viszont volt néhány mappa amire azt írta törléskor a rendszer hogy túl hosszú neév, nem fér a lomtárba. Törli ezeket végleg? Én persze Okéztam. Így vannak hiányzó dolgok a helyreállított mappában tuti. Csak most hogyan tovább? Tanácstalan vagyok. Egyenlőre megpróbálom az online eset vírusírtót újra futtatni.
Sajnálom, de ez most így már világos. Mentsd ki az összes saját adatodat és Kaspersky lefuttattása után újratelepítés. Ezek a torrent veszélyei, régebben én is így jártam, de az még a másik gépemmel történt.
A fertőzés belerágta magát a BIOS-ba, nem trójai, hanem rootkit, másképpen nem irtható...
"Rootkit
A rootkit egy olyan eszköz vagy ezek gyűjteménye, amelynek segítségével titokban lehet egy számítógépet vezérelni. Kezdetben a rootkitek a UNIX operációs rendszerre jelentek meg, (beleértve a Linux platformokat is) és ezek olyan eszközök gyűjteményét jelentették, amely alkalmas arra, hogy egy támadó rendszergazdai jogokat szerezhessen az adott rendszeren belül (ezt hívják a UNIX alatt „root” jognak). A rootkit kifejezést Windows alapú rendszereken általában az olyan programok meghatározására szokták használni, amelyek futó folyamatokat, állományokat vagy rendszerleíró adatbázis (Registry) kulcsokat rejtenek el az operációs rendszer, illetve a felhasználó elől. Az ilyen Windowsra telepített rootkit olyan funkciókat használ, amellyel nem csak saját magát képes elrejteni, hanem további kártékony kódokat – például billentyűleütés naplózót (keylogger) - is észrevehetetlenné tud így tenni. A rootkitek nem szükségképpen csak rosszindulatú kódok elkészítéséhez használhatók, de az utóbbi időben jelentősen növekvő mértékben használták fel ezt a rejtőzködő technikát a rosszindulatú kódok készítői".
www.eset.hu
Nagyszerű! Rootkit a karanténban! A következő lépések.
1. Kapcsold ki megint a Rendszer-visszaállítást és inditsd újra a gépet.
2. Így is futtasd le az AVG-t.
3. Kapcsold vissza a Rendszer-visszaállítást.
4. Lemezkarbantartó CHKDS lefuttattása.
5. Ccleaer lefuttatása.
6. Lemez-töredezettség mentesítés.
Úgy fel fog gyorsulni, nem fogsz ráismerni. Ha valahol még van fertőzött Firefox maradvány, akkor
7. Startmenű/Keresés. A Windows kutya megkeresi a Mozilla Firefox maradványait. Ezeket azonnal tudod törölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!