Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nem foglalkoznak már linux...

Nem foglalkoznak már linux könyv kiadásáva?

Figyelt kérdés
Egy igazán jó LINUX könyvre lenne szükségem. Van egy de az sajnos igen régi, 2002-es. Azóta sok minden változott már és a dolgok fele nem is működik, amit a könyvben ír. Lehet régen még minden úgy volt de most már nem. A "legújabb" könyv amit neten találtam 2006-os. Szóval kellene egy újabb kiadású könyv pdf-ben ami a mostani korhoz íródik.
2012. márc. 8. 15:13
 1/5 kovpet ***** válasza:
A "Linux" kicsit nagy terület. Pontosan mire vagy kíváncsi?
2012. márc. 8. 18:15
 2/5 A kérdező kommentje:
Főként ubuntu-ra, és a unix rendszer átvilágítására, maga a rendszerre, hogy mindent bemutasson. Nem kell programozás bele. Nem linux programozási könyvre gondoltam.
2012. márc. 8. 18:29
 3/5 kovpet ***** válasza:

Linux esetén a "minden" kicsit több, mint amit el tudsz képzelni :)

Ha egy konkrét disztribúció használata érdekel, az azért nem nagyon van könyvben, mert mire kinyomtatnák el is avulna.

De online van millió információ, pl: [link]

2012. márc. 8. 19:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Ubuntu Unleashed 2012

Már ha az angol nyelv nem gond.

Itt írnak bővebben a könyvről:

[link]

És még itt is találtam pár angol nyelvű Ubuntu-val kapcsolatos könyvet:

[link]

Sokat meglehet venni akár PDF ebook formátumban is.

De azt ne kérdezd hogy máshonnan,hogy lehetne ezeket beszerezni főleg PDF-ben,mert nem tudom.

Ha érdekel valamelyik könyv nézz utána

Ha "átvilágítás" alatt azt érted hogy mélyebben bele nézni egy disztribúcióba hogyan is épül fel,működik mi hogyan kapcsoldóik egymáshoz akkor ajánlom a Linux From Scratch-t:

[link]

Ez lényegében egy ingyenes könyv részekre bontva amiben bemutatják részletesen hogyan is épül fel egy Linux disztribúció és hogyan,működik.Programozás nincs benne,csak forráskódok fordítása sok terminál használat.Csomagok,linux kernel,ablak kezelő...stb építése forrásból,telepítése,konfigurálása magyarázattal mi mért,hogy,merre.Lényegében azt mutatják be a könyvben lépésről-lépésre hogy hogyan lehet forrásból felépíteni egy Linux disztribúciót.Sok mindent megtanulhatsz belőle a Linux rendszerek működéséről így általánosságban.

De ha ez meg már túl "mély" átvilágítás neked akkor szerintem is érdemes lenne kifejtened bővebben mi is érdekel a Ubuntu-ról és a Linux/Unix rendszerekről pontosan.Ha nem találsz rá könyvet azok között amit linkeltem fentebb.

2012. márc. 9. 13:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát azért kössz az infókat. Elsősorban magyar nyelvű könyvre gondoltam, de akkor nyilván marad az online tanulás.
2012. márc. 9. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!