Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért lassabb a linux a...

Miért lassabb a linux a windowsnál?

Figyelt kérdés

Újratelepítettem a gépet ezúttal xubuntuval (a névjegy 4.8-as verziót ír nemtudom ez a xubuntu vagy az xfce-jé esetleg mindkettőjé), és elég lassúnak véltem felfedezni. Ez a lassúság abban nyilvánul meg, hogy interneten szaggatnak a videók, de maguk a honlapok is nehezen görgethetők, a szoftverközpont kifejezetten lassú, Krusaderben lassan lehet csak navigálni, ha húzok valamit az egérrel (pl ablakok), akkor mintha kilós súlyok lennének rajta stb, stb.

Videokártyám: ATI Radeon 9600,

Alaplap: Mercury VIA P4M266a Chipset

Tudom hogy régi de ez van. Megjegyezném, hogy egyiknek sem tudtam telepíteni a driverjeit, neten sem volt szerencsém még használhatót letölteni. Én erre tippelnék, ha a lassuság okát kéne megmondanom, csak mert a tűnetek hasonlóak ahhoz amikor a windowst újrarakom és nincsenek fent a driverek és minden hiperlassú, de driverinstall után minden szép gyors.

Nemtudom hogy valóban a driverhiány lehetne a gond? Ha igen akkor hogyan oldjam meg a driverek telepítését? Van egyáltalán driver, vagy ez a konfiguráció túl öreg ehhez az oprendszerhez?

Még annyit, hogy valamit biztos csinált a xubuntu, mivel én alaplapot nem telepítettem, de usbket látja, hangkártya stb működik. Ez hogy lehet? Windows nem ilyen jótékony.

Ötleteket előre is köszi:)

2012. márc. 7. 23:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a driverekkel van gond. Elvileg fel kellett volna ajánlania a telepítést, de ha nem akkor keress egy olyat hogy eszközillesztők, vagy zárt eszközillesztők (nem tudom pontosan hol van, xubuntu-t még nem haasználtam) ha ott nem ajánlja fel akkor írj és elmondom hogy kell felrakni.
2012. márc. 8. 00:04
 2/4 A kérdező kommentje:

Van egy olyanom hogy További illesztőprogramok. Azt he elindítom akkor kiírja hogy keres, majd egy üres listát ad ki amiben kiírja hogy "Ezen a arendszeren nincsenek használatban zárt illesztőprogramok" Ezt az ablakot csak bezárni lehet...

Van egy olyanom még hogy szoftverforrások illetve egy frissítéskezelő. De ezek nem annak tűnnek. Lehet hogy a driverek valami frissítéssel höttek volna? Mert azokat nem telepítettem. Nem szeretem a millió frissítéseket, álltalában lassítanak:/

Amúgy megpróbáltam telepíteni terminálemulátorban az ati-től letöltött drivert, és el is indult, de a fejléc kiírása után egy ilyet dobott:

"Error: ./default_policy.sh does not support version

default:v2:i686:lib::none:3.0.0-12-generic; make sure that the version is being

correctly set by --iscurrentdistro"

2012. márc. 8. 00:48
 3/4 anonim ***** válasza:
A VIA nem túlzottan támogatott, bár nekem van olyan p2-es gépem ubuntuval ami SYS chipsetes és hasonló problémákat nem tapasztalok, pedig fényévekkel gyengébb vas.
2012. márc. 8. 19:55
 4/4 anonim ***** válasza:

9600-hoz nem találsz AMD által gyártott drivert a mostani kernelhez, de az elmúlt jópárhoz sem, mert még 2009-ben megszüntették a támogatását a kártyának. Marad az open source driver, ami viszont finoman fogalmazva szar.

De ez csak az egyik fele. A másik meg a flash player, ami windowson is borzalmas, de linuxon meg kész katasztrófa a teljesítménye még driverrel együtt is. Mai erős, és kevésbé erős gépeken ez nem is látszik annyira, de a régieken nagyon.

Javaslat: Windows XP. Ez kell egy olyan régi gépnek, még driverek is lesznek hozzá. Ha meg mindenképpen linux kell, akkor nézd meg a Puppy-t, egész tűrhető, és lassú gépekre tervezték.

2012. márc. 24. 04:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!