Láma vagyok (vagy lusta), segit valaki? többi lent
LAN-on van 2 gépem, mindkettö win7 oprendszerrel , de nem feltétlenül akarom megtartani, linuxra vagy bármi másra partner vagyok .
Tudom, hogy hülyeség , és lustaság, de megszokott , hogy sz egyiket használom (többnyire játékra), a másikon fut valamilyen chatprogi, vagy épp a böngésző , ám sok esetben elöfordul, hogy "egy asztalként" szeretném a két gépet használni, (másol, beilleszt , stb.) létezik erre valamilyen értelmes megoldás ? Az elképzelésem, ( nem mondom hogy nem álom :D ) , az az, hogy ha továbbhuzom az egérmutatót a képernyö szélénél, akkor folytatja az utját a másik gép képernyöjén...
ha az egyiket csak ilyen kis erőforrásigényű alkalmazásokhoz használod, akkor kösd az egyik gépre a két monitort(ha kell vegyél egy dva-dsub átalakítót), a win7 alatt meg válaszd a kiterjesztés módot
tehát egy géppel(az erősebbel) meg tudod oldani
a kvm-mel csk a perifériákat spórolta meg, nem fog tudni egyik gépről a másikra egérrel huzogatni dolgokat.
másik megoldás lehet:
a két monitor az egyik gépre van kötve(win7 kiterjesztett mód), és az egyik monitoron a távoli asztallal meg van nyitva a másik gép; innentől kezdve talán be lehet valahogy állítani, hogy közös vágólapja legyen a két gépnek; a gyengesége itt a dolognak talán hogy a hálózaton lassú lehet a képtovábbítás
ha nem lennék lusta tetü, akk utánnaolvasnék, de az vagyok :)
ugy érzem már ennyiböl is hogy a win, mint olyan felejtös, vmelyik linuxdisztribució nem támogatja ezt a felhasználást amit én szeretnék ? kicsit kiestem belöle pár éve :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!