Szamítogép függő vagyok plz help!?
mindent amit eddig a neten csináltál csak fele annyi ideig csináld, én pl itt a gyakorin töltött időmet csökkentettem, mindig mikor benéztem az oldalra még bennem volt hogy ezt még elolvasom, meg még ezt is végül elszaladt az idő hogy igazából semmi értelmeset nem csináltam.
Most már csak 1-2 szer nézek be és gyorsan átfutom a témákat.
A függőséget legtöbbször csak függőséggel lehet kiváltani. De lehet ez a függőség olyan, amire már nem használjuk ezt a szót. Keress valami hobbit, ami érdekes annyira, hogy lemondj a számítógép előtt ülésről. Ez első lépésnek jó. Idővel rá fogsz jönni, hogy amit a számítógéptől kapsz, az nem is ér olyan sokat, és nincs is rá annyira szükséged.
Ha valóban látod, milyen károkat tud neked okozni, akkor választhatsz egy nehezebb, de működő utat. Vegyél igénybe segítséget. Kézenfekvő, hogy ott vannak a szüleid. Bár elve az lett volna a dolguk, hogy egy ilyen helyzetet megakadályozzanak, úgy látszik mégsem tették. Ha megbeszéled velük, hogy bizonyos időben egyszerűen tegyék lehetetlenné számodra a számítógép elérését, az működhet. Persze elég keménynek tűnhet a lépés, riasztó az elhatározás, de mivel van benned valami belátás, így azért könnyebb.
Minden leszokásnak egy kulcsa van. Tettek kellenek. Elhatározás-változtatás-akarat-kitartás-türelem. Panaszkodni lehet róla, meg aggódni, meg kívülről várni segítséget, de ezek nem vezetnek sehova, nem változtatnak semmin. Neked kell változtatni, más út nincs. Az akarat és kitartás persze lehet, hogy nem lesz elég, így lehet kérni segítséget, aki továbblök, ha kell, de amíg benned nincs, addig nehéz lesz változni…
A helyesírásod katasztrófa. Bár sajnos egyre inkább azt lehet látni, hogy nem vagy egyedül. Olvass!!! Szinte mindegy, hogy mit, de olvass! Mese, krimi, horror, újság, magazin egyre megy (egyelőre), a lényeg hogy helyesírásilag ellenőrzött szöveg legyen. Ha nem akarsz rá túl sok időt szánni, akkor legalább a buszon legyen nálad egy könyv. Vagy a WC-n. Vagy ha napi 10 percet szánsz rá valami fix helyen, mondjuk vacsora után, az is jó. Ha olvasol, akkor úgy tanulod meg bizonyos szavak helyességét, hogy nem veszed észre. Pl. annyira gyakran fogod látni a muszáj szót írásban, hogy furcsán fog kinézni a „muszály” alak.
1, Baltát a gépbe és nincs gondod.
2, Vigyél haza kb. 30 egyest és megoldják helyetted a baltás kérdést.
"Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!