Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miben kulonbozik a win xp a...

Miben kulonbozik a win xp a linuxtol?

Figyelt kérdés

Ugy ertem eddig mindig xp-m volt, egyaltalan nem ismerem a linuxot, pl ugyanugy kell telepiteni mint az xp-t?

Ha megvagyok a telepitessel csak linuxra irodott progikat (pl bongeszo stb) telepithetek ra? Szval win-es nem muxik rajta?

2011. aug. 11. 22:43
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
kb mindenben. A Linux nem is ismeri az exe kiterjesztést.
2011. aug. 11. 22:48
 2/24 A kérdező kommentje:

akkor a linuxon mi az ami az exe-nek megfelel?

Mar bocs az ertetlen kerdesert:)

2011. aug. 11. 22:51
 3/24 anonim ***** válasza:
A Linux olyan, mint a Windows. Egy operációs rendszer. Teljesen más kategória, mint a Windows. A Windows beépített szolgáltatásai, mint pl. az Explorer, nem fog rajta futni, de a Firefox, vagy az OpenOffice igen.
2011. aug. 11. 22:54
 4/24 A kérdező kommentje:

De gondolom csak a kizarolag linuxos valtozata, ezeknek a progiknak.

Ha telepitek egy progit azt ugyanugy kell csinalni mint a win-en?

Vagy: mi a helyzet a win-es portable progiaimmal, az se muxik rajta?

2011. aug. 11. 22:58
 5/24 A kérdező kommentje:
Bocs h ilyen sok hulyeseget kerdezek, de szeretnem kicsit megismerni a linuxot:)
2011. aug. 11. 23:00
 6/24 anonim ***** válasza:
A Windowsos Portable programok, nem hiszem, hogy futnának. Egyébként a Linuxokon macerás a telepítés, nem olyan egyszerű, mint Windows alatt. Sokszor kell parancssorból az utasítást végrehajtani.
2011. aug. 11. 23:01
 7/24 A kérdező kommentje:

Koszi a felvilagositasokat:) ..meggyoztetek h maradjak inkabb a jol bevallt windowsnal:D

Eleg maceras dolog lehet ez a linux..

2011. aug. 11. 23:09
 8/24 anonim ***** válasza:

"akkor a linuxon mi az ami az exe-nek megfelel? "

ELF van exe helyett.

2011. aug. 11. 23:24
 9/24 anonim ***** válasza:
Ha veszek boltban DVD-n filmet, tananyagot, nyeltanulást, gépkocsivezető oktatást, azt a linuxos gépen is meg tudom nézni, vagy arra külön kell kérnem? És egyáltalán! Kapható arra valamilyen szórakoztató, vagy oktató anyag?
2011. aug. 12. 00:00
 10/24 czibles ***** válasza:

Hogy a telepítés bonyolult lenne és sokat kéne a parancssort (terminál) használt? Bizonyos disztribúciókra ez igaz, de Ubuntu-ra, Fedora-ra, OpenSuse-re biztos, hogy nem.

Egyedül az exe fájlokkal van problémája, de arra is van megoldás, bár nem mindig működik. Fontosabb programoknak vagy van linuxos változat is, vagy van helyette alternatíva (ami még szerintem néha jobb is mint az eredeti).

Ha ki akarod próbálni, szerintem próbáld ki, nem fogsz vele semmit veszteni, ha felrakod egy virtuális gépre. De ne úgy állj hozzá, hogy te ezt tudod, mert nagyon nem úgy működik, mint win-en (ez nem nem azt jelenti, hogy nehezebb / rosszabb, csak másabb). Lehet eleinte utána kell olvasnod majd 1-2 dolognak is, elvégre egy új dologgal szeretnél ismerkedni.

A legújabb (11.04) ubuntu-nak a grafikus felülete nekem nem tetszik ( ha neked sem tetszene vissza lehet állítani a hagyományosra), a Fedora 15-nek sem tetszett eleinte, de ezt már egész jól megszoktam. Szerintem Ubuntut próbáld.

Ha úgy döntesz mégis belekezdesz, ezt olvasd el előtte még azért: [link]

2011. aug. 12. 02:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!