Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Számítógépekhez értő ismerősöm...

Számítógépekhez értő ismerősöm segítségét elfogadjam, vagy hogy csináljam?

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy laptopot szeretnék venni. Körbekérdeztem a haverjaimat, hogy mikre figyeljek a vásárláskor, meg úgy nagyjából körvonalazódott számomra, hogy ahhoz amire nekem kell milyen paraméterei legyenek a laptopnak. Ez az ismerős apa egyik haverja, felajánlotta hogy eljön velünk és segít választani, aminek örülök is mert ő sokkal jobban ért hozzá. egyelőre annyit mondtam, hogy majd látom ha összegyűjtöttem a rávalót akkor lehet h szólok. Az a baj, hogy eddig csak nagyvonalakban beszéltünk róla, de máris kitolta 20 ezerrel az árat amire én gondoltam, meg hogy akkor majd ezt telepítünk rá meg azt telepítünk rá, de én azt nem akarom rátenni, mert nem szeretem azt az operációs rendszert amibe ő bele van bolondulva h milyen szuper. Szóval nem tudom elfogadjam-e a segítségét. Konkrétan a vásárlásnál jó lenne ha megnézné hogy jót veszek-e, de utána meg nem hiányzik hogy okoskodjon, vagy hogy rámtukmáljon egy drágább gépet, amit én nem engedhetek meg magamnak, vagy egyáltalán nincs is rá szükségem mert nekem az olcsóbb is bőven megfelel. De ha már eljön velem megvenni akkor hogy néz ki ha azt mondom hogy kösz de mostmár megoldom én? Nem pofátlanság részemről?
2011. máj. 3. 19:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Üdv

Szerintem ez a megfelelő

:)

[link]

A win7 nagyon jó csak az a baj hogy ha régebi progit akarunk futtatni azt egyenesen kiutálja magábol

Tanulásra pedig a XP sp3 a legjobb

2011. máj. 3. 22:20
 12/16 A kérdező kommentje:

power amit linkeltél az kb olyan mint amiket eddig nézegettem. A mostani gépemen is XP sp3 van és tökéletesen elégedett vagyok vele, viszont ahogy írtam is a win7-el sok eddig használt programról le kellene mondanom, és újakat megtanulni használni helyettük, ezek meg már beváltak szal talán ezért is ragaszkodom az XP-hez.

Am nem akartam én vitát kirobbantani itt az integrált kártya miatt. Amúgy én se teljesen értem. nekem úgy magyarázták, hogy a videókártya megy tönkre legkönnyebben a laptopokban, merthogy a melegszik leginkább, és ha integrált akkor alaplapostól kell cserélni. Anyagiakban az meg ott van hogy akár vehetek új laptopot is egy alaplapcsere árán. Hogy ebből mi igaz vagy mi nem azt nem tudom.

Még egy kérdés. Honnan tudjam hogy a videókártya integrált-e. Mert pl egyik haverom a neve alapján rávágta hogy ez integráltnak hangzik, én meg kb aha ha te mondod. de most a boltban ha az orrom alá dugnak egy listát hogy milyen cuccok vannak a laptopban honnan tudjam hogy integrált-e a kártya vagy se? HA rákérdezek meg tudja mondani az eladó, vagy ez kétesélyes?

2011. máj. 4. 00:18
 13/16 bp1985 ***** válasza:
Tudod, a garanciát feltalálták, és arra való, ha elromlik, akkor megcsinálják. Ha ilyen okos ember vagy, akkor miért nem mész el professzornak? Amúgy meg az usernek édesmindegy, hogy mit csinálnak a gépével, ha elromlik. Neki az a lényeg, hogy jó legyen. Tudod, én nem ph fórumon nőttem fel, mint te, hanem kicsit többet tanultam, és tapasztaltam ezekről a dolgokról.
2011. máj. 4. 00:24
 14/16 bp1985 ***** válasza:
Amúgy meg hozzád hasonló okosokból sajnos jut minden napra, akik meg akarnak győzni a saját hülyeségükről. Csak már megtanultam őket kezelni szerencsére, így nem akadok ki rajtuk, mint 17 éve, amikor kezdtem.
2011. máj. 4. 00:25
 15/16 anonim válasza:

új notira nem is biztos, hogy csak úgy felmegy az xp(enyémre se,csak a buherált verzió)

win7-el semmi gond mennek a régi programok is csak végleges verzió kell RC-nemjó az télleg 1 f*s

amúgy az enyém asus semmi probléma nincs vele 1,5éves

acer-se rossz de az alacsony kategória 1 katasztroma 90-100ezresekre gondolok 120,130ezres kategória már abból is jó

2011. máj. 4. 14:41
 16/16 anonim ***** válasza:

Üdv:)

mindenek előtt ajánlatos olyan laptopot venni amin nincs operácios rendszer!

És hogy miért??! azért mert ha win7 es oprendszerel vesszük a laptopot és ezt a win 7 et letöröljük és felrakjuk a XP sp3 mat mondjuk, a gari azonnal érvényét veszti.

Fentebb írták hogy ha win7 es gépet veszel arra nemlehet xp t felrakni csak valami buhertet ,ez igaz és ennek kapcsán csak azt tudom javasolni hogy kicsit érdeklödj hogy tipuson belül milyen operácios rendszerek el árulják.

Az hogy a barátod hangzásra megmondja hogy integrált vga vagy cserélhető vga van a laptopba az egy kicsit NA......

Fentebb írták hogy usernak teljesen mindegy....

nos én inkább azt mondanám hogy ha már az a bizonyos user gydönt hogy 130 000 Ft ot elkölt akkor legyen egy jó laptopja amit élvezhet is

Tudomásom szerint ha a laptop 3 napon belül meghibásodik

azonnal kikel cserélniük vagy a teljes összeget visszafizetni !

Ha pl zörög valami benne vagy tulsok hibát ír ki

nehezen indul

vissza kell vinni és ha azt mondja az eladó hogy eddig még nem volt panasz meg hogy ezek a tipusok ilyenek ,ne higyetek neki.

cserélhező Laptop VGA kártya .

csak annyit hogy KUVA drága és ha szerviz cseréli

pont majdnem annyi mind egy uj alaplap kompletten

2011. máj. 4. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!