Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az internet egy modemen, és...

Az internet egy modemen, és routeren keresztül kapcsolódik a számítógépekhez. Az utóbbi időkben reggel a bekapcsoláskor nem kapunk internetet, a modemen csak két világítás látszik, a négy helyett. Mi lehet a hiba?

Figyelt kérdés
Este a gépek kikapcsolásaután mindig áramtalanítunk.Reggeli bekapcsolás után jön elő a probléma.
2010. júl. 3. 14:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Azért mert szerencsétlen router mindig kapcsolódik a modemhez, ami sok idő, nekem is ilyen bajom volt, most nem áramtalanítom, azóta fenn van a neten, ennyi.
2010. júl. 3. 14:31
 2/6 anonim ***** válasza:
A routert ne áramtalanítsd, dugd másik elosztóba. A használati utasításába is le van írva h semmiképpen ne kapcsolgasd. Én az első routeremnél nem foglalkoztam vele, 1-2 év alatt el is füstölt. Amúgy a gép se fogyaszt semmit készenléti állapotban, felesleges áramtalanítani.
2010. júl. 3. 14:47
 3/6 anonim ***** válasza:

már miért ne bírná a ki és bekapcsolást?

úgy tervezték, hogy a tranziens jelenségek ne tegyenek benne kárt.

egyébként ha nem használod kapcsold ki, mert feleslegesen fogyasztja az áramot, és kemény forintokban kiszámlázzák.

2010. júl. 3. 15:40
 4/6 anonim ***** válasza:
készenléti állapot is FOGYASZT áramot, műszerekkel meg lehet mérni, és ki lehet számolni mennyibe kerül a naív mutatványod.
2010. júl. 3. 15:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Mi éjszaka nem gépezünk ezért minden este kikapcsoljuk a modemet is a routert is és a gépet is áramtalanítjuk. Ha nem kapcsold ki őket akkor 12 óra alatt kb 5-10 ft-nyi áramot elfogyasztanak ,fölöslegesen.Persze,hogy te is kapcsold ki majd reggel megtalálja a netet.
2010. júl. 3. 17:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy fogyaszt, a monitorok leírásában benne is van, készenlétben 1 wattot sem fogyaszt. Ha belehalsz éjszakánként 5 forintba, áramtalanítsd :D Ha a gépet úgyhagyod éjszakára, az már 200 ft. De még abba se halt bele senki.
2010. júl. 3. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!