10 próbából 7x találta el.
mellesleg ez egy egyszerű matematikai statisztika...
"10 próbából 7x találta el."
Akkor neked be kéne még ülnöd egypár matek órára.
13:14
bocs, az előbb visszafejtettem az actionscriptet, felrajzoltam a programozási folyamatábrát, lefuttatam 10000 próbát, és csupán 3251 esetben találta el a rendszeridőből generált [0-99] tartományú véletlen számot.
ennyit rólad, kis nagyszájú tini....
Egyszerű matematika.
Egy kétjegyű szám.
pl. 10*x+y ahol x és y eleme N és mindkettő nagyobb vagy egyenlő 0-val és kisebbek mint 10, valamint x nagyobb vagy egyenlő mint 1. (Így leírva furcsán hangzik, de ha leírod matematikai jelekkel, biztos érteni fogod :P)
Ekkor:
A két számjegy összege: x+y
Ezt kivonva az eredeti számból:
10x + y - x - y = 9x
Mint látható az eredmény nem függ az y-tól, csak az x-től. Másképp: csak az első számjegytől függ. Mivel az x csak 9 féle értéket vehet fel (1,2,3,4,5,6,7,8,9), ezért csak ennyi féle lehetséges megoldás létezik, melyek rendre:
(9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81)
Ha megnézed, ezeknél a jeleknél mindegyiknél ugyanaz a jel fog szerepelni, és ugyanezt a jelet fogja a varázsgömb is kimutatni.
Amúgy kedves veszekedők: ez az oldal nem erre van, viszont ha betartottátok az ott írtakat (csak kétjegyű számot vettetek), és a programban sincs egy kis programozási hiba, és jól is számoltatok, akkor minden esetben jó jelet fog kimutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!