Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Csak engem zavar az, hogy...

Csak engem zavar az, hogy vannak olyan emberek akik a mesterséges intelligenciát AI-nak mondják?

Figyelt kérdés
(* AI magyaros kiejtéssel, nem pedig "éjáj"-nak mondják)

febr. 19. 20:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

De volt olyan is, hogy a falusigyerek (ismerősöm öccse) elment a megyeszékhelyre a haverjaival, bementek a mekibe, de nem tudta, hogy kell kiolvasni a dolgokat, szégyellte is, és felolvastatta:

-"Van hamburger, csízburger, mekkcsikken ...stb."

-"Rendben, akkor egy csirkenmerket kérdek".

tegnapelőtt 09:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
A GyK-n is meg lehet figyelni a ragozásokból (is), hogy sokan nem ismerik az angol betűk, szavak kiejtését még alapszinten sem. Így lett gondolom pl. a Facebookból facse...
tegnapelőtt 10:02
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Vagy pl. mikor megmutatkozik az idegen kiejtés mellett a tükörfordítás is

YouTube = TeCső Ma a gyerek előbb sajátítja el az angolt, mint az anyanyelvét, ez egy nagyon nagy probléma. A tragédia pedig, hogy 10-15 évesen már alig tud magyarul, szövegértés, olvasás magyarul kínszenvedés számukra. A magyar ékezetes betűk, magyar szavak használata szinte eltűnik a netes szleng , a rövidítések és az angol mellöl.

tegnapelőtt 18:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Engem inkább azt zavar, hogy mindenki a chatbotra gondol.
tegnap 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!