Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudom állitani az rgb...

PandaaYxZ kérdése:

Hogyan tudom állitani az rgb venti szinét a gépházban?

Figyelt kérdés
Nézegettem gépházakat és azon gondolkodom hogy hogyan mitől függ az hogy tudom e állitani az rgb szineit mivel most próbáltam meg a sajátommal (az eredeti alaplap alkalmazásban) és nem lehetett csak az alaplapon a ledek szinét, vagy csak az eredeti ventiken lehet állitani az rgb t amik a gépházhoz járnak?
tegnap 14:53
1 2
 1/18 Gyakori93 ***** válasza:

Milyen tipusú ventilátorokról van szó?

RGB?

ARGB?

Hova van csatlakoztatva az RGB vagy ARGB csatlakozó?

tegnap 15:03
 2/18 A kérdező kommentje:

be linkelem a gépházat inkább mert én nem értek hozzá...

[link]

tegnap 15:05
 3/18 Gyakori93 ***** válasza:

Rgb-s.

Két féle bekötési mód van. Ha a gépházban gyárilag van rgb-s ventilátor, az rendszerint a számítógép ház vezérlőjére van csatlakoztatva.

Ergó a gépházon van egy színválasztó gomb.

A másik bekötési lehetőség, hogy az alaplapon (feltéve ha van rajta) vannak rgb csatlakozók. Oda rácsatlakoztatva a ventilátorokat lehet vezérelni bios/uefi-ből, és lehet a te esetedben a windows alól állítani a színeket. De ez csak is akkor müködik, ha az alaplapra van csatlakoztatva.

Ha nem értesz hozzá. Célszerű elvinni egy számítástechnikai boltba, vagy megkérni egy ismerőst, hogy nézzen rá. Hogy támogatja-e az RGB ventilátorokat vagy sem.

Mert az RGB az 12v-os rendszerű.

Az ARGB meg 5v-os.

Így a kettőt nem lehet felcserélni.

tegnap 15:12
 4/18 A kérdező kommentje:
ebbe a gépházba gyárilag lesz benne az argb s ventig mert irja is, szóval akkor valszeg lesz kapcsoló benne amivel tudom vezérelni majd?
tegnap 15:13
 5/18 Gyakori93 ***** válasza:

Ez a gépház esetében, nincs ilyen színválasztó gomb. Így nagyon valószínű, hogy lesz egy rgb vezeték, amit csatlakoztatni kell az alaplapra.

Ha megírod az alaplapod pontos tipusát, akkor megmondom, hogy tudod vezérelni vele vagy sem.

tegnap 15:17
 6/18 Gyakori93 ***** válasza:
Jobban megnézve, valóban ARGB a ventilátor benne. Így ez esetben ARGB csatlakozó kell az alaplapon.
tegnap 15:19
 7/18 A kérdező kommentje:
a320m gaming pro az alaplapom, ami van most benne rgb ventik ezeket is lehetett vezérelni mert rá voltak kötve az ventik a kis vezérlőre és úgy, csak múltkor szét szettem a gépet és nem akartam vele tökölni hogy vissza dugjam a vezérlőt meg az ventiket rá csatlakoztatni stb
tegnap 15:34
 8/18 Gyakori93 ***** válasza:

Nagy nehezen megtaláltam az alaplapod részletes leírását.

Ezen az alaplapon 1 darab RGB csatlakozó van.

Így ami gyárilag benne van ARGB ventilátor a gépházban, nem fogod tudni csatlakoztatni.

tegnap 15:45
 9/18 A kérdező kommentje:
akkor nézzek más gépházat? Amiben nem ARGB ventik vannak?
tegnap 15:48
 10/18 Gyakori93 ***** válasza:

Ha tetszik a gépház, és nem gond, hogy másik ventilátort kell venni. Akkor megveheted nyugodtan.

De ha van másik gépház RGB-s ventilátorokkal, akkor az jobb megoldás.

tegnap 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!