Furcsa bekapcsolási hiba. Hibás lehet a bekapcsoló gomb? Vagy nagyobb a probléma? Tartsanak velünk, reméljük megtudhatjuk.
Nem tudtam kihagyni a kérdésből a viccet 😁
Az lenne a probléma, hogy ha kikapcsolom az asztali számítógépet, akkor a bekapcsoló gomb nem érzékel. Csakis úgy tudom bekapcsolni, hogy áramtalanítom és amikor újra áram alá rakom akkor egyből megnyomom a bekapcsoló gombot is. Elméletileg ha a szerelő nem másik kábelt rakot vissza a gépemhez akkor az eredeti táp kábelel megy. Maga a gép kap áramot ha ki van kapcsolva, mert az alkatrészek rgb logója működik rajta, sajnos nem tudom hogyan mondjam másképp. Újra indításnál nincs problémája. Jobban megfogalmazni a problémát sajnos nem tudom. Sajnos a pcx-től vásároltam és ők szokásukhoz híven nem tárják magukat a garanciához, legutóbb amikor hibás volt egy alkatrész 3 hónapot várattak, aztán ugyanolyan hibás CPU-val vissza küldték, és még a pasztázást is rémesen elszúrták, így inkább vettem egy újat máshonnan, és így inkább itt próbálok segítséget kérni.
Én is a tápegységre gyanakszom.
Én megmérném a standby +5V-ot.
A tápegységből jövő vezetékek közül a lilán kell mérni valamelyik feketéhez képest +5V feszültségnek kell ott lennie.
#3 Terheletlenül valószínűleg ki fogja mérni rajta az 5 Voltot (abból is gyanítom, hogy a bedugás után azonnal még működik). Terhelve kell mérni, az alaplaphoz csatlakozva.
Én is láttam olyan 20 éves ceruzaelemet, amin 1,3 Voltot mérni, tehát gondolhatnád, hogy még félig van (1 Voltnál számít kimerültnek). Naja, de ahogy beteszed valamibe azonnal 0-ra esik. Ezért fontos, hogy áramforrásokat terhelve mérjünk, különben pontatlan lesz az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!