Miért áldoz nagyobb összeget egy bizonyos réteg számitógép épitésre?
A méregdrága gép többnyire a hardcore gamereknek kell. Általános használatra tényleg nincs értelme brutál teljesítményű cuccokat venni, de jó minőségűeket igen, márpedig azok nem lesznek olcsók.
Én programozó vagyok. Átlagosan 6-7 évente veszek egy erős középkategóriás gépet, jó minőségű alkatrészekből, aztán az kiszolgál. A tápegységemet pl. 15 éve vettem, akkor volt valami 18 ezer, de a mai napig kiszolgál. Menet közben esetleg bővítek RAM-ot vagy HDD-t. De pl. méregdrága videókártya nem kell, mert csak casual gamer vagyok.
De pl. vettem 200 ezres állítható magasságú asztalt, aminél állva is tudok dolgozni, mert nem egészséges állandóan ülni. Úgyszintén vettem 180 ezres ergonómikus irodai széket, mert nem akarok 50 évesen hát- és derékbajokkal küzdeni. A gamer székek pont nem alkalmasak erre a célra, mert csak a design a lényegük. Ha igazán belecsaptam volna, akkor egy Herman Miller széket veszek, mert az már tényleg az ergonómia csúcsa, de azért közel fél milliót nem akartam adni egy székért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!