Miért áldoz nagyobb összeget egy bizonyos réteg számitógép épitésre?
Figyelt kérdés
Tegnap tanuja voltam egy esetnek számitógép alkatrészesnél.Az elöttem vásárló épitéshez keresett alkatrészeket,például egy proci hűtőért 46 ezret adott.400 ezernél tartott és még nem állt össze a gépe teljesen.Nem itélkezem csak kérdezem,miért áldoznak ekkora összeget erre?tegnap 10:21
1/31 anonim válasza:
Egyesek abban a tévedésben vannak, hogy a megvásárolt termék minősége a kiadott árral arányos. Ha van rá pénze akkor el is költi feleslegesen. Ha ő lett volna a lottó nyertes, akkor persze 10 milliót fizetett volna a pár ezer Ft-os kacatokért.
2/31 anonim válasza:
Honnan tudod te, hogy mire kell nekik az a gép? Vagy hogy egyáltalán magának veszi, nem pl. cégnek?
3/31 anonim válasza:
Ez még semmi, de valaki telepakolja (RGB) ventilátorokkal, amikből valószínűleg nem kell minden oldalra több is, nem beszélve a többiről, amik valószínűleg szintén jóval meghaladják a szükségleteket. Nem kell példálózni, hogy nekem 20TB anyagom van, és a 64GB memória is tele van a Photoshoppal, meg a 200 böngészőlappal... És akkor még nem beszéltünk a perifériákról, a gamer székről, egyéb kiegészítőkről, és könnyen 2-3 milliónál lehetünk.
4/31 A kérdező kommentje:
2. A kérdésem erre írányul,mivel nem tudom ezért írtam ki kérdésben.Annyi kiderült,hogy saját magának akar össze állítani egy gépet.De hagyjuk a példám,egy réteg saját célra invesztál számomra hororisztikus összeget erre a célra .
tegnap 10:47
5/31 anonim válasza:
Szórakozásra. Egyes embereknek megéri, hogy saját örömükre pénzt költsenek. Elképesztő.
6/31 A kérdező kommentje:
3. Erre lehet azt mondani,hogy megszállotság?Tudom,kell valami hobbi,egyesek ebben találják meg az örömüket.Tegyék amit szerintük kell,nem vagyok ellenlábas.
tegnap 10:50
7/31 anonim válasza:
Valószínűleg nem ért hozzá, például megveszi az ATX-es alaplapot amikor a mATX is simán elég lenne neki. A 12 magos procit, mikor 6-al is vígan ellenne. A legdrágább dizájnos házat, amikor egy olcsó is ellátja a feladatát. Egy drága hűtést, amikor a legtöbb procit (húzás nélkül) a gyári is gond nélkül lehűti. Vannak ilyenek, akiknél fogalmuk sincs az egészről, ezért azt gondolják, hogy ár=minőség.
8/31 anonim válasza:
Miért áldoz nagyobb összeget...? Mert van neki pénze, vagy mániás. Mihez képest sok?
9/31 anonim válasza:
Manapság egyre nagyobb divat lokálisan LLM-et futtatni, ahhoz meg a 32-64 GB gyors(!!) RAM, az 1 TB SSD, és valami nagy teljesítményű GPU a belépőszint.
10/31 A kérdező kommentje:
8. " Mihez képest sok? " Egy tábla csokihoz viszonyítva sok,egy aranybányáhóz kevés.Ha példát keresünk akkor nekem iszonyú soknak számit.Mivel egy betegségből kifolyólag bal oldalamra teljesen lebénultam és 33 év ledolgozott munka után segélyből kell léteznem ( 32500 ) ezért csak egy húszezer forint körüli géppel tartom a kapcsolatot a külvilággal,nekem ennyi elég a netezéshez,egyesek ezen megbotránkoznak és lenéznek,mondván,maradi az öreg kopé.
tegnap 11:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!