Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » 2024-ben Macbook Pro 2016?...

2024-ben Macbook Pro 2016? Rossz vétel?•

Figyelt kérdés
Sziasztok! Jön a karácsony, asszony régebben mondta hogy milyen jó lenne neki egy Macbook, szóval birizgatja a fantáziámat….sajnos nem értek ilyenekhez, elkezdtem keresgélni és azt látom hogy a 2015-6-os Macbook Pro-k 100.000ft környékén mozognak, ami nekem furcsa….általános felhasználásra, (Word használat, film nézés, szóval semmi komoly) jó lehet még? Vagy már annyira elavult hogy még 100.000ft is kidobott pénz lenne érte?
dec. 9. 23:53
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam, nem értek hozzá, lehetne Józsi márkájú is, ennyit tudok hogy az Apple termékek megbízhatóság a lényeges neki, nem pedig a divat. Én aki fikarcnyit se értek hozzá, nem tudom neki elmagyarázni hogy egy Fuji ugyan olyan jó. Persze, nem életbevágóan kellemetlen szervízbe vinni, de senki sem szeret nélkülözni akár olyan eszközöket sem amiket nem munkához használ. Pl én szoktam hetente párszor játszani PS4-en, viszont nulla kedvem lenne szaladgálni vele a szervízbe.
dec. 10. 14:14
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem egészen értelek, de nem is nagyon kell. Ha az Apple termék a fontos, amire nincs igazán magyarázat, hogy miért, hogy csak bogár a részéről, vagy komolyabb, akkor nincs miről beszélni.

Ha a teljesítmény és a megbízhatóság fontosabb a számára, mint a márka, akkor sokkal jobban jár ugyanazért a pénzért egy újabb laptopért.

Tovább megyek: ha a gépet nem kívánja mozgatni, hanem csak az asztalon tartaná, akkor egy asztali számítógéppel még jobban járna, annak a bővítése, javítása sokkal könnyebb és olcsóbb, mint egy laptopé.

A mac-et is kell javítani, de a bővítés és a javítás sokkal körülményesebb és drágább, márpedig egy 8 éves gép ha még el is ketyeg valameddig, hát...

De gondolkodj egy kicsit másként, és ezt akár le is lehet nála vezetni papíron:

Azt mondja, hogy egy mac élettartama kb. 8-10 év, ha veszel egy 8 éves gépet 100 ezerért, akkor az egyrészt lassú, másrészt simán lehetnek vele a bajok, és rohadt drága a javítások (ilyen idős korban tehát már nem érvényesül a kezdeti jó hírnév) szóval adjunk még neki két évet, hogy még sincs baja, mert mázlitok van, és nem festjük az ördögöt a falra, de nincs erre garancia) akkor számolhattok 24 hónappal. Akkor ott tartotok, hogy optimális esetben havi 4200 forint egy régi lassú és nem megbízható gép.

A ráncfelvarrás ebben nincs benne, az egy fujitsu laptoppal szemben iszonyatosan drága és körülményes, és konkrétan nem is tudom, hogy ott ha ki akarod cserélni a lemezmeghajtót a jóval gyorsabb, csendesebb energiatakarékosabb SSD-re, akkor hogyan tudod azt megoldani, hogy az eredeti szoftverek, ill. operációs rendszert is újratelepítsd.

Míg a Windowst, Linuxot boldog-boldogtalan tud segíteni, áthívod a szomszéd Gézát, és megcsinálja, mert neki is az van, addig Mac ebből a szempontból is sokkal nehezebb.

Semmi nem szól egy átlagfelhasználó számára Mac mellett főleg egy ősrégi típushoz.

Akkor annyiból már egy sokkal olcsóbb és újabb, megbízhatóbb más márka, amit könnyebb bővíteni, és ha te nem is értesz hozzá, itt huszan mondanak valamit, hogy mit kéne tenned, hogy gyorsítsd, (HDD-t cserélni SSD-re, és RAM-ot bővíteni.

dec. 10. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!