Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » 2024-ben Macbook Pro 2016?...

2024-ben Macbook Pro 2016? Rossz vétel?•

Figyelt kérdés
Sziasztok! Jön a karácsony, asszony régebben mondta hogy milyen jó lenne neki egy Macbook, szóval birizgatja a fantáziámat….sajnos nem értek ilyenekhez, elkezdtem keresgélni és azt látom hogy a 2015-6-os Macbook Pro-k 100.000ft környékén mozognak, ami nekem furcsa….általános felhasználásra, (Word használat, film nézés, szóval semmi komoly) jó lehet még? Vagy már annyira elavult hogy még 100.000ft is kidobott pénz lenne érte?
dec. 9. 23:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
47%

Vegulos 100e egy 8eves levedlett techert filmezni, csak azert mert van rajta egy alma

Az applesekhez se tud a tartozni mert kirohogik, hogy milyen regi cucca van. Mintha egy 20 eves audival akarna az uj audisokhoz tartozni.

dec. 10. 07:39
 2/12 anonim ***** válasza:
Ennyiért újabb használt ThinkPad-et kapni
dec. 10. 07:48
 3/12 anonim ***** válasza:
41%
Minden Apple termék rossz vétel, mert iszonyatosan túl vannak árazva.
dec. 10. 08:05
 4/12 anonim ***** válasza:
Az egyik kollégám is Mac-et nézeget, egy 13 colos, 2012-es MacBook Pro-t akart venni 119 ezerért. Gyorsan lebeszéltem róla.
dec. 10. 08:05
 5/12 anonim ***** válasza:

Inkább egy M1-es procis modellt keresnék. Ilyen felhasználásra még az is bőven elég, de fiatalabb széria, még jön hozzá pár évig frissítés és most nagyot zuhant a használt piacon az áruk.

Vagy veszel inkább egy Windowsos laptopot.

dec. 10. 08:42
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

Miért is kell neki a Mac azon kívül, hogy sznob, és fel akar vele vágni, mint egy gyerek?

Ha komplexusa van, menjen pszichológushoz!

Ha csak szövegszerkesztésre, filmnézésre, böngészésre szeretné használni, akkor simán megteszi a Windowsos régi gép is, sőt, továbbmegyek, az ingyenes Linux is, amit bármilyen gépre fel lehet tenni.

Az Mac-re csak a pénzt lehet szórni, és nincs semmi extra haszon, amiért igazán megéri azon kívül, hogy "divat", és fel lehet vele vágni. Egy ilyen régivel meg felvágni se lehet, mert régi. Két hét múlva nyafogna az asszony, hogy nem jó, vegyünk egy másikat, persze szintén Mac-et, mert már megszokta, megtanulta, minden más szar. :D

dec. 10. 11:55
 7/12 A kérdező kommentje:
Azért kell neki, mert a telefonjai Apple voltak és soha nem volt velük gondja és azt mondta hogy ha a telefonok kibírják neki 3-5 évig, akkor ezeket is biztos kibírnak 6-8 évet még a többi számára ismeretlen gyártó. Valahol megértem mivel én az autókkal vagyok így hogy van 1-2 márka amit vennék csak…nem érdekli a divat, kínai kabátja van, miniautoval közlekedik mert neki óvodába eljárni azt mondta az is elég, nincs divat csak szereti a márkát, úgy mint más a Lenovot.
dec. 10. 12:13
 8/12 anonim ***** válasza:

#7 A Xiaomi telefonom lassan 6 éves, és hibátlanul működik. Ugyanúgy lehet vele telefonálni, netezni, fényképezni, különböző alkalmazásokat használni, mint egy ájfónnal, csak ez annyiba kerül, amennyit ér, nem pedig a tízszeresébe.

Ugyanez igaz a számítógépekre is, csak azoknál nem 10-szeres, hanem "csak" 2-3-szoros a szorzó.

dec. 10. 12:42
 9/12 anonim ***** válasza:
#7 - valóban kibírnak 6-8 évet, csakhogy a kiszemelt 2016-os modell esetében ez az új tulajdonosnál 1-2 évet jelent csak és azt a pályafutását sem éppen fürgén fogja kezdeni :-) Két éve cseréltem egy 2013-as Air-t, valóban majd' 10 évig amúgy tudtam használni.
dec. 10. 12:53
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem egy Fujutsu laptopom van, ami 2012 körül volt alsóközépszintű. 2016-ban került hozzám, tettem rajta egy kis ráncfelvarrást (500 GB SSD + 8GB-re bővítettem a DDR3-as RAM-ot) Akkor "megtáltosodott", és azóta is vígan ketyeg, semmi, de semmi bajom vele.

Amúgy nekem is iPhone-om van, de nem vagyok elájulva tőle. Ha az ember pártatlan teszteket nézeget, hogy melyik teljesít jobban, akkor az iPhone elég sűrűn alulmarad egy-egy vetélytársával szemben.

Másfelől meg egy autó és egy laptop azért egy kicsit más kategória.

Az előbbinél elég kellemetlen tud lenni, ha bemondja az unalmast munkába menet indulás előtt stb., de ha csak szövegszerkeszteni, videót nézegetni, netezgetni kell, hát mi történhet?!

Nekem még egyszer nem fagyott le a gépem, se más bajom nem volt vele, még most is elég gyorsnak érzem. Ok. Win 11 nyilván már nem fog futni rajta, de ameddig támogatja a Microsoft a Win 10-et, addig el leszek vele mindenképp, utána meg átállok Linuxra. Nem fogok egy jó géptől megválni egy szar oprendszer miatt, főleg ha az alternatíva jó és legálisan is ingyen van egy remek támogatói táborral.

dec. 10. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!