Létezhet az, hogy egy 2004-es tiff kép tartalmaz GPS exif adatokat és a hely ahová mutat a google maps-on nem létezik?
"egy régebbi fényképezőt "
Annak gyártója, típusa?
"Találtam pár fényképet róla, találtam egy hidasat, egy erdőset, 128x128-as felbontással, majd megnéztem a tulajdonságokat, és olyan koordináta volt benne, ahol nem volt sziget, csak víz a google maps."
Ha nem privát dolog, megosztanád a képet?
Milyen koordináta van rajta?
Egyébként az lehet a dolog hátterében, hogy:
- nem pontos a GPS, tévedhet több métert is
- a Google Maps nem a 2004-es állapotokat mutatja
Megosztom én szívesen, de mivel nem találtam olyan képküldős oldalt, ahol nem barmolja szét az exif-et, nem teszi át jpg-re, például a kepkuldes.hu-n nem engedte felrakni mert .tiff.
[link] Erre tudtam felrakni.
#6 Pontosan az a fura, hogy hogyan lehetséges egy 2004-es képtől, hogy legyen exif GPS dolga. Meglehet, hogy a figura beleépített valami gps-t és írt hozzá szoftvert. Vagy a kamerát úgy kérvényezte, hogy legyen benne ilyen funkció.
De nem hiszem, hogy 2004-ben annyira ismert lett volna ez a tiff exif gps dolog, ezért is méginkább fura.
#7 Nem tudom, mikor vettem az eladótól nem kérdeztem meg, hogy ivott e vagy sem, ráadásul a kamerát nem ismerem.
#7: Ez valami indexkép lehet, amit a kamera tudott generálni:
"Small Picture function creates smaller size-image data for e-mail attachments and web applications"
#8: Az "Occam-borotvája"-elv szerint (mely alapján, ha egy jelenségre létezik egyszerűbb magyarázat, akkor az a valószínűbb) inkább:
- vagy a kamera szoftvere rak bele valamilyen véletlen/előre meghatározott koordinátát
- vagy a kép utólag lett szerkesztve (erre utalhat gyanúm szerint az "Apple Computer Inc." említése) és onnan került bele a hamis GPS-adat
Nyilván a fényképezőgép JPG képet készít nem Tiff-et.
Ezen a fényképezőgépben nincs GPS és ilyet nemis tudott kezelni.
Ergo: azt a képet valaki valahonnan bemásolta oda.
Akkoriban a korai Symbian telefonom (amiben nem volt gps) egy szoftver telepítéssel tudott a képbe exif gps koordinátát rögzíteni egy külső BT gps használatával. De a Nikon gép ilyet sem tudott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!