Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Létezhet az, hogy egy 2004-es...

Létezhet az, hogy egy 2004-es tiff kép tartalmaz GPS exif adatokat és a hely ahová mutat a google maps-on nem létezik?

Figyelt kérdés
Még vettem egy régebbi fényképezőt de aztán nem használtam mert sürgős dolgot kellett akkor tenni. Most viszont lementettem róla a dolgokat a gépemre. Találtam pár fényképet róla, találtam egy hidasat, egy erdőset, 128x128-as felbontással, majd megnéztem a tulajdonságokat, és olyan koordináta volt benne, ahol nem volt sziget, csak víz a google maps.

júl. 3. 12:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
De létezik a hely.
júl. 3. 12:53
 2/15 anonim ***** válasza:
Ha megvan Atlantisz koordinátája ne titkold el..
júl. 3. 12:56
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Létezhet.

Nem ide mutat véletlenül a koordináta

[link]

júl. 3. 12:59
 4/15 anonim ***** válasza:

"egy régebbi fényképezőt "

Annak gyártója, típusa?

"Találtam pár fényképet róla, találtam egy hidasat, egy erdőset, 128x128-as felbontással, majd megnéztem a tulajdonságokat, és olyan koordináta volt benne, ahol nem volt sziget, csak víz a google maps."

Ha nem privát dolog, megosztanád a képet?

Milyen koordináta van rajta?

Egyébként az lehet a dolog hátterében, hogy:

- nem pontos a GPS, tévedhet több métert is

- a Google Maps nem a 2004-es állapotokat mutatja

júl. 3. 13:00
 5/15 A kérdező kommentje:

Megosztom én szívesen, de mivel nem találtam olyan képküldős oldalt, ahol nem barmolja szét az exif-et, nem teszi át jpg-re, például a kepkuldes.hu-n nem engedte felrakni mert .tiff.

[link] Erre tudtam felrakni.

júl. 3. 13:32
 6/15 anonim ***** válasza:

#5: Aha, az Exiftool az alábbi adatokat szedte ki belőle:

[link]

ezt egy Nikon Coolpix 2100-as kamera,

[link] [link]

készítette, nincs benne GPS, tehát a GPS-koordináták nem valósak.

A megadott koordináta:

[link]

a Jeges-tengerre navigál.

júl. 3. 14:22
 7/15 anonim ***** válasza:
Aki a 2 Megapixeles kamerával csak 0.01 Megapixeles képet csinál az nagyon részeg lehetett.. :(
júl. 3. 14:30
 8/15 A kérdező kommentje:

#6 Pontosan az a fura, hogy hogyan lehetséges egy 2004-es képtől, hogy legyen exif GPS dolga. Meglehet, hogy a figura beleépített valami gps-t és írt hozzá szoftvert. Vagy a kamerát úgy kérvényezte, hogy legyen benne ilyen funkció.

De nem hiszem, hogy 2004-ben annyira ismert lett volna ez a tiff exif gps dolog, ezért is méginkább fura.

#7 Nem tudom, mikor vettem az eladótól nem kérdeztem meg, hogy ivott e vagy sem, ráadásul a kamerát nem ismerem.

júl. 3. 14:34
 9/15 anonim ***** válasza:

#7: Ez valami indexkép lehet, amit a kamera tudott generálni:

"Small Picture function creates smaller size-image data for e-mail attachments and web applications"

#8: Az "Occam-borotvája"-elv szerint (mely alapján, ha egy jelenségre létezik egyszerűbb magyarázat, akkor az a valószínűbb) inkább:

- vagy a kamera szoftvere rak bele valamilyen véletlen/előre meghatározott koordinátát

- vagy a kép utólag lett szerkesztve (erre utalhat gyanúm szerint az "Apple Computer Inc." említése) és onnan került bele a hamis GPS-adat

júl. 3. 15:04
 10/15 anonim ***** válasza:

Nyilván a fényképezőgép JPG képet készít nem Tiff-et.

Ezen a fényképezőgépben nincs GPS és ilyet nemis tudott kezelni.

Ergo: azt a képet valaki valahonnan bemásolta oda.

Akkoriban a korai Symbian telefonom (amiben nem volt gps) egy szoftver telepítéssel tudott a képbe exif gps koordinátát rögzíteni egy külső BT gps használatával. De a Nikon gép ilyet sem tudott.

júl. 3. 15:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!