Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem indulnak a játékaim?

Fórián Atesz kérdése:

Miért nem indulnak a játékaim?

Figyelt kérdés
Beültem a gép elé, gondoltam játszok egyet a Dead Island-el. Nem indult, benyomtam a Hogworts Legacyt. Az sem ment. A steames játékok mennek, de a lényeg, hogy rájöttem, a vírusírtó okozta. A zsarolóprogram elleni védelmet eleinte nem engedte megnyitni, de sok kutatás után sikerült, és itt jönnek a gondok. Letöröltem a vírusírtót (majd visszarakom) és sikerült megnyitnom a zsarolóprogramban, hogy alkalmazás engedélyezése a mappákhoz. De innentől már semmi ötletem sincs, tegnap még játszottam velük egyébként.
tegnapelőtt 13:32
 1/8 anonim ***** válasza:
49%

Gondolom kalóz játékokról beszélünk.

A vírusírtó kártevőnek érzékeli, mert a kalóz szoftverek hogy kikerüljék a másolásvédelmet, olyan helyekre olyan módon próbálnak benyúlkálni, ahogy a kártevők szoktak.

Ezért.

tegnapelőtt 13:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Hogyan tudnám ezt kiiktatni? Mit kéne tennem ahhoz, hogy újra menjen minden, és a vírusírtó ne avakozzon közbe újra?
tegnapelőtt 13:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Milyen vírusírtórol beszélünk?
tegnapelőtt 13:59
 4/8 A kérdező kommentje:
Már semmilyenről, mert letöröltem, egyébként RAV endpoint volt. Avagy Safer web. Nem vagyok nagy számítógépzseni, mitöbb, nem értek hozzájuk. Nem lehet ezt beállítani valahol a vírusok és veszélyforrások elleni védelemnél? (Win11 pro.)
tegnapelőtt 14:05
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

Szeretem az ilyet.. Minek neked vírusírtó egyáltalán, ha amikor sikít szerencsétlen, hogy valami nem oké te át akarod engedni. Nem véletlenül jelzi azt amit.

Tudom tudom. most jönnek azok akik megmondják, hogy hát de a crack miatt.. csak tévesriasztás. Nem, nem az. Akik crackelik a játékot nyilván jótékonysági szervezetet játtszanak és nincs is semmi hátsó szándékok, pl hogy bányászásra használják a gépet, hogy egy botnet hálózat tagja legyen.. A crackek 90%-a ilyen. Csak fel kell tölteni virustotal-ra és megnézni a sandbox elemzést mennyi adatforgalmat bonyolítanak ezek a crackek.

tegnapelőtt 14:08
 6/8 anonim ***** válasza:
76%

Teljesen felesleges a vírusírtó. A Windows defender elég jó önmagában. Az is letiltja simán a tört játékokat.xD

Valószínűleg újra kell raknod amúgy őket, mert a vírusírtó törölte vagy karanténba rakta a számára gyanús elemeket a könyvtárból, ezért nem indulnak.

tegnapelőtt 14:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Újraraktam, de semmi. :)
tegnapelőtt 14:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A Windows defender is tiltja a crackelt játékokat.
tegnapelőtt 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!