Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért indul újra a gépem...

Miért indul újra a gépem ÁLLANDÓAN?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem fogok már választ kapni, mert mindent már megpróbáltam, de hátha...

Már kb 7 éve lehetetlen használni a pc-met, amikor úgy gondolja jónak. Újraindul magától és ezt addig csinálja, ameddig akarja. Hallani a hangján, hogy kicsit felpörög - olyankor újraindul (mármint amikor már fekete képernyő van, mert alapból észrevenni egyébként is, hogy egyszercsak eltűnik minden, de ha már újraindult, akkor is hallani a hangján, hogy még a fekete képernyő alatt is újraindul 10-szer, 50-szer, 200-szor, vagy ahányszor akarja pár másodpercenként, mielőtt egyáltalán megjelenne valami a képernyőn. Vannak napok, amikor egyáltalán nem lehet használni, mert egész nap ezt csinálja néhány percenként. Van, hogy soha nem látod a bejelentkezési ablakot, mert egyszerűen nem jut el odáig. Ez megy 7 éve.

Már voltak benne cserélve dolgok, új tápkábelt is kapott, a házat átvezetékeltettem teljesen, kitakarítottam a gépházat, bevittem két szervizbe eredménytelenül, lecseréltem a dugaljat és az elosztót, és újratelepítettem a gépet. Nagyjából ennyi.

Tudok még mást csinálni amellett, hogy papot hívok, nehogy valami átok üljön rajtam vagy a gépen?

2024. máj. 25. 19:50
1 2
 1/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

mivel nem irtad le nyiltan igy nem tudni tapot cserelted e

szerviz nem tudni miert nem jott erre ra

es ha nem az volt a gond akkor az alaplap

miert nem javitotta vagy cserelte?

7eves gep leiras alapjan egyszeru olcso lehet szoval

manapsag nem nagy osszeg hasznaltan bele egy lap

igen persze meg eshet hogy mas vagy mas is a ludas a ketto fo emlitetten ami okozni szokott ilyent tapegyseg es alaplap

ujrakabelezest is reszletezhetned mit is ertesz alatta

2024. máj. 25. 20:59
 2/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

mas nem nagyon van szerviznek is legegyszerubb a cseres proba

masik hattertarral probaljak netan

no de altalaban a biosig vagy eljut vagy bios csipogast csinal, ha hattertarral, vagy egyebbel van gond mint vga, cpu, ram

"házat átvezetékeltettem teljesen"

ez alatt mit ertesz, ugy mint a lakhelyed? Vagy a gephazat?

amig nem tudni hogy masik tappal/lappal is csinalja ezt addig kulso egyeb okokat keresni ertelmetlen

viszont ha igy van ahgy gondolom akkor azt jelenti szervizekben hiba belkul tokeletesen mukodott?

ha olyan helyen elsz nem eleg a vezetekek csereje, hisz a bejovo elektromos halozattal lehet gond, ahhoz vilanyszerelo kell hogy bevizsgalja gond van e vele, meg aztan hogy lehet is valamit vele csialni azt ki tudja

olyan rossz aramellatasu helyeken levalasztott rendszert szoktak hasznalni ami persze nem olcso...

2024. máj. 25. 21:06
 3/15 anonim ***** válasza:

Vidd el normális szervizbe, ahol rendesen át is nézik, mert a leírásod alapján nem sikerült nekik. Vagy náluk teljesen rendben volt a gép?

Először is kellene egy táp teszter. Ha a táp rendben, akkor vannak alaplapi tesztkártyák.

Újrapasztázás sem ártana és CPU és GPU ventilátorok ellenőrzése, hogy megfelelően hűtenek-e. RAM-ok, CPU, GPU rendes csatlakozását sem árt ellenőrizni.

2024. máj. 25. 21:20
 4/15 A kérdező kommentje:
1: A házat, amiben élek, átvezetékeltettem. A két szervizben működött rendesen, de simán volt rá esély, hogy pont akkor nem hülyült meg a gép.
2024. máj. 25. 21:34
 5/15 A kérdező kommentje:
3: A vinyó lett cserélve. A többit cuccot is megnézték, és azok elvileg rendben voltak. Nem nagyon akad más hely, ahová vihetem, mivel kettő van errefelé, kocsi/jogsi nélkül nem nagyon tudok 40 kilométert szaladgálni Szabolcsban egy másik szerelőért, és senkit nem ismerek, aki ért hozzá.
2024. máj. 25. 21:36
 6/15 Morfondir ***** válasza:

Nagy rá az esély, hogy a táppal van probléma. Ha nincs csere táp, amivel kipróbálhatod, akkor első körben takarítsd ki magát a tápot. Természetesen áramtalanítva!

Ha eddig nem tetted meg, akkor 7 év alatt annyi szöszt, meg miegymást beszívott a táp, hogy az simán okozhatja ezt a jelenséget.

Csak egy tipp, de láttam már ilyet. :)

2024. máj. 26. 01:30
 7/15 anonim ***** válasza:

Mas elektonikai eszkoz nem szorakozik? Szomszedoknal esetleg? Ejjel, kora reggel is csinalja?

Vezetekekkel eggyutt birtositek tabla is cserelve lett?

Az indito/reset gomb lehet kontakthibas. Huzd ki az alaplapbol, es proba erejeig inditsd csavarhuzoval.

2024. máj. 26. 09:23
 8/15 HakapiszikMatyi ***** válasza:

ma 01:30

Simán lehet. Ilyennel már találkoztam én is. Egy haverom gépében lévő tápot szedtem szét, mert az ő gépe is úgy viselkedett, mint a kérdezőé.

Hát... Volt némi elektronika is a tápban, de mellette nem "porcica", hanem "por-elefánt" volt. :XD A takarítás után simán működött, mint régen.

Az, azért érdekes, hogy a szervizben jó a gép, otthon meg nem...

De, én is azt mondanám, hogy porszívózd ki legalább, ha szét nem is szeded.

2024. máj. 26. 10:58
 9/15 A kérdező kommentje:

Volt, hogy úgy kitakarítottam, hogy utána új nézett ki, mint az új, de nem számított neki. De a szervizben nyilván látták volna, ha ez a probléma.

Szomszédoknál lehet, hogy van valami, de nyilván nem tudhatom. Valaki azt mondta, hogy még a közelben lévő napelemek is okozhatják. Másnál is így van az egész világon, hogy ha valakinek 5 házra tőlük van napelem a tetőn, akkor nem lehet használni senkinek a gépét?

Nem tudom megmondani, hogy mikor a legrosszabb. Napközben gagyi, de néha pont este csinálja. Talán télen kevesebbet (talán). Nem tudok a biztosíték tábláról.

A gépház cserélve lett; így is lehetaz indító/reset gomb a hibás?

Szervizben mondtam is, hogy nincs értelme bekapcsolni és nézni rá fél napig, mert lehet, hogy akkor épp nem fogja csinálni.

2024. máj. 26. 11:48
 10/15 Morfondir ***** válasza:

Hmmm...

Ok.

Mi van a gépben? Pontosan!

2024. máj. 26. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!