Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Kérhetném Linux-hoz értők...

DK-s kérdése:

Kérhetném Linux-hoz értők segítségét?

Figyelt kérdés

Pure OS pendrive-ról való futtatásával próbálkozom, eredménytelenül. A windows-t szeretném lecserélni, de előtte ki akarom próbálni. A gép egy Lenovo t500, 6Gb RAM-al.

Bootolok pendrive-ról, és az alábbi képernyőképek fogadnak:

[link]

2024. ápr. 1. 15:03
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Olyan nincs. Mindig van usered a linux-okon.

Akkor olyat keres, hogy Tilix. Ilyen van?

[link]

2024. ápr. 2. 15:27
 22/36 A kérdező kommentje:

Megtaláltam a parancssort. Windows gomb.

Az "ip a"-ra a válasz:

[link]

2024. ápr. 2. 15:41
 23/36 anonim ***** válasza:
Nah ki is derült. A @ elötti az username (azaz pureos), utána lévő pedig a hostname (az is pureos).
2024. ápr. 2. 15:43
 24/36 A kérdező kommentje:
És mi a jelszó?
2024. ápr. 2. 15:44
 25/36 anonim ***** válasza:
passwd parancsal beállítható
2024. ápr. 2. 15:47
 26/36 A kérdező kommentje:

Írták korábban az "apt update && apt install firmware-iwlwifi" csomagot, a wi-fi-hez.

Azt hol találom meg?

2024. ápr. 2. 15:54
 27/36 anonim ***** válasza:
2024. ápr. 2. 16:00
 28/36 anonim ***** válasza:

Látom, közben segített más is.

Ami a legutolsó képernyőképeden van, az a Gnome asztali környezet. Az aktivitások gombra kattintva, és mint ahogy már rájöttél, a Windows billentyűvel tudod előhozni a dash-t (a képernyő alján, a futó programokat mutatja, és ki is lehet oda tűzni őket), illetve az alkalmazás rácsot, ahonnan el tudod indítani az alkalmazásokat.

A firmware-iwlwifi csomagot innen töltsd le: [link]

Amit feljebb linkeltek, az korábbi verzió, és ha jól látom, a PureOS Debian 12-n alapul, ahhoz pedig ez a csomag kell.

Letöltöd egy pendrive-ra, berakod a gépbe, és bemásolod a saját mappába. Utána indítasz egy terminált, és kiadod ezt a parancsot:

sudo apt install ./firmware-iwlwifi_20230210-5_all.deb

(Ha beírod, hogy "sudo apt install ./f" és nyomsz egy TAB-ot, ki fogja egészíteni neked, nem kell beírnod az egészet.)

Ha beírtad és ütöttél egy entert, kérni fogja a jelszavad, és megkérdezi, hogy telepíteni akarod-e, stb., és ha minden ok, akkor fel fog települni.

2024. ápr. 2. 16:42
 29/36 A kérdező kommentje:

#28-nak:

Állandóan hivatkoztok erre a jelszóra, de én nem állítottam be semmiféle jelszót, mint ahogy felhasználónevet sem.

Viszont sejtem a félreértés okát. Lehet hogy nem ártott volna ha megemlítem, hogy az én rendszerem pendrive-ról fut.

2024. ápr. 2. 18:21
 30/36 anonim ***** válasza:

Valamilyen jelszó valószínűleg van beállítva alapértelmezetten, az már más kérdés, hogy én kerestem ugyan a neten, de nem találtam. Előfordulhat az is, hogy valóban nincs beállítva, de az elég ritka.

Na mindjárt elindítom virtuális gépbe, megnézem, mit csinál...

2024. ápr. 2. 18:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!