A Fedora Linuxnak mitől jobb a hardver kezelése, mint a többi distronak?
Minden disztró más, nem csak a csomagkészlet meg a csomagkezelő, de a kernelparaméterek is, amikkel fordították a kernelt, a modulok, stb. (Nyilván egy Fedora és egy Ubuntu közt nagyobb a különbség, mint egy Mint és egy Ubuntu között.)
Hogy a te esetedben konkrétan mi a magyarázat, azt csak akkor lehetne megmondani, ha valaki odaülne a gépedhez és átnézné a futó modulokat, a letöltött firmware-eket, dmesg üzeneteket, stb. Lehet, hogy a Fedora eleve más firmware-t telepít a wifidhez, mint a többi disztró.
Nekem a 4-es kernel környékén volt olyan a laptoppal, hogy alvó állapotból visszatérés után nem működött az egér. Írtam egy rövid systemd scriptet, ami kilövi a psmouse modult és újra betölti, lényegében egy "rmmod psmouse && modprobe psmouse" volt. Debian alapú disztrókon működött, Fedorán nem, és amikor néztem, hogy miért nem, akkor láttam, hogy a Fedora nem szállít psmouse modult, mert ott a kernelbe van fordítva. Végülis meg tudtam oldani másképp, de egyébként azóta megoldódott már ez a probléma.
Nekem a legproblémamentesebb disztróm a Fedora, pedig már használtam többet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!