E-Szignó igénylése csak egy hónapra?
eSzemélyihez ingyen igényelhető az ealáírás funkció kormányablakban. Ez a kék kártya. 2 évig érvényes. NFC tudású mobiltelefon kell hozzá.
eSzignót felejtsd el, nincs rá szükség (ugyanezt tudja csak fizetősen)
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, de jelenleg külföldön tartózkodom, így nem tudok kormányablakba bemenni, az e- Személyi pedig felejtős a kártyaolvasó vásárlása miatt. Én konkrétan erre gondoltam:
Szóval, egy hónapra tudnám ezt igényelni? Mert ugye szerződéshez kötött. Egy E-Mailt küldenék,amihez elektronikusan hitelesített aláírást kérnek. Azt még kibírnám, ha csak egy alkalommal kéne kb. 4-6000 Ft -ot kifizetnem.
De ha van valami teljesen ingyen, akkor miért akarsz fizetni akár csak egy ft-ot is?
Ha van bármilyen magyar okmányod, akkor:
Arcképes azonosítással létrehozol egy regisztrációt.
Utána videóchaten keresztül létrehozol egy ügyfélkapu regisztrációt.
Majd az AVDH-val ingyen és bérmente, korlátlanul használod az e aláírást. Ráadásul a videós ügyintézés 7-22 ig óráig hétköznap elérhető, hétvégén meg 10-18óráig.
Ha korszerű NFC-t támogató telefonod van akkor nem kell semmiféle új hardver (pl kártyaolvasó) csak fel kell telepíteni a megfelelő appokat. Mindezt ingyen.
Ha kártya alapú személyid van akkor akár most is kipróbálhatod, az aláírást kivéve most is rengeteg dolog kiolvasható belőle már most is. Csak emlékezz a kiadáskor megadott pin kódra.
Ha papír alapú kis könyvecskéd van még akkor azt mindenképp le kell cseréltetned kártyás eSzemélyire.
Felkerestem az AVDH oldalát. Sikerült videóchaten beszélnem néhány ügyintézővel - a személyi igazolványom le is lett fényképezve, ahogy rólam is készült fotó -, és az ügyfélkapu regisztráció sikeresen meg is történt. Ám itt most elakadtam. Hogyan tovább? A laptopomra letöltöttem az eSzemélyi Kliens alkalmazást, de ez a program már eleve kártyát kér.. A mobilomra meg letöltöttem az eSzemélyiM -applikációt, az is az eSzemélyi kártyát kéri beolvasásra.. Biztos, hogy mindent el tudok így intézni online felületen, és nem kell bemennem sehová? Az a kártya nem csak fizikai formátumú lehet? Hangsúlyozom, külföldön vagyok és nem Magyarországon..
Az ügyintézővel akivel a sikeres ügyfélkapu regisztráció végén beszéltem, közöltem is hogy nekem jelenleg az e-aláírás alkalmazása lenne a legfontosabb, erre megadott egy külföldről hívható számot, amin tudok tájékozódni további információként. Mint említettem mindössze egy E-Mailt szeretnék elküldeni, amit elektronikus aláírással kell hitelesítenem. Nagyon szépen megköszönöm, ha további felvilágosítást kapok, mert innentől megint nem tudom, hogy ez ügyben milyen appokat kellene letöltenem és mik lennének a további teendőim..
Mondtuk, AVHD kell neked.
Itt találod. Bejelentkezel az ügyfélkapuval, feltöltöd a dokumentumot amit hitelesítettni akarsz, és le tudod tölteni hitelesítve/aláírva.
Odáig juss el hogy a személyi adataidat ki tudd olvasni mind a telefonon mind a PC-n a személyiből. Ezután már érdemes megigényelned a kék kártyát az aláíráshoz. De az aláírást fizikailag a hatóság tudja rárakni a személyidre. Email címet kell megadnod hozzá. Konzulátuson biztos megcsinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!