Ha a windows 7-es laptopomon nincs alap word dokumentum, hanem csak egy másik fajtája és azt elküldöm valakinek, azt ugyanúgy meg tudja nyitni?
Valószínűleg a WordPad lesz az, az van alapból Windows 7-en. Az ha jól tudom, vagy .doc, vagy .rtf formátumban ment, amiket akármelyik más, kulturált szövegszerkesztő meg tud nyitni.
Letölteni meg legálisan és ingyen nem lehet wordöt, vagy megveszed, vagy használod továbbra is a beépített WordPadot, vagy használsz más (ingyenes) szövegszerkesztőket, mint például:
- LibreOffice: [link]
- OnlyOffice: [link]
- WPS Office: [link]
- FreeOffice: [link]
- Vagy használsz valami online szerkesztőt.
Én a LibreOffice-t használom már évek óta. Ha lényeges, hogy nagyon hasonlítson kinézetében a Wordhöz, akkor inkább az OnlyOffice-t tudnám ajánlani.
Mondjuk rohadtul elmondhattad volna mi a neve 😃 én is wordpadra tippelnék.
A felsoroltakon felül:
Onedrive-ban tudsz online MS officeban ténykedni, vagy a google drive-ban is tudsz, de az saját formátumban készít, viszont bármikor exportálhatod msoffice formátumba
A lényeg, hogy .doc vagy .docx legyen a kiterjesztés. Ez az MS office, pontosabban a Word fájlformátuma.
Ha pedig esetleg olyan dokumentumot akarsz küldeni, amit a másik félnek nem kell, vagy egyenesen tilos szerkesztenie, akkor PDF-be konvertáld át. Az 100% olyan lesz nála, mint nálad.
"Rich Text dokumentum a neve."
Azaz röviden RTF. Ez egy elég általános formátum, gyakorlatilag minden szövegszerkesztő meg tudja nyitni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!