Ha bemásolok egy CD-t ,annak lehet negatív következménye a CD-re nézzve?
Beszeretnék másolni egy zenei cd-t a gépen ,hogy meglegyen mp3-ban is ,ha történne valami a cd-vel.
Ezt a Windows Media Playerrel akarom megtenni.
Működése:
--------
,,Az információ kiolvasása szintén lézerfény segítségével történik, csak csökkentett energiaszinttel. A lemez információhordozó-rétegéről visszaverődő fényt az optoelektronikai fejegység érzékeli és dolgozza fel."
,,Amikor az olvasófej egy pit felett van, akkor csökkent fényintenzitást érzékel, mivel a fókuszált lézerfény pitről visszaverődő része gyengítő interferenciába lép a környező landról visszaverődő fénnyel. " Wikipédia
Elvileg nem lépkapcsolatba .
"Elvileg nem lépkapcsolatba ."
Gyakorlatilag sem, de pont ezt mondtuk már több hozzászólással ezelőtt is.
Írtuk, hogy a másoláskor is ugyanaz a folyamat zajlódik le, mint lejátszáskor. Ezt azért nem nehéz belátni. Azt is írtuk, hogy mivel egy lézer tapogatja le, ezért fizikailag nem kerül kapcsolatba a lemezzel. Ez mondjuk az utóbbi 20-25 évben általános- és középiskolában már tananyag, de ettől függetlenül is ezernyi helyen utána lehet nézni, ahogy egyébként látom, tetted is. Csak nem értem, miért nem lehet ezt elhinni?
Amire vigyázni kell, az, hogy a portól, és különböző egyéb szennyeződésektől nehogy sérüljön a felülete. Amikor a tokban van, akkor például szigorúan tilos "pörgetni" benne, mert az esetlegesen alá kerülő porszemcsék nagyon fel tudják karistolni.
"hanem az hogy 10 év múlva előtudjam venni ezeket a fájlokat és megtudjam hallgatni még azután is ,ha a CD elveszne vagy megrongálódna"
Ez teljesen érthető, és bölcs dolog másolatot készíteni a dolgainkról.
Viszont a Media Player WMA-ja... igaz, én már jópár éve nem használtam Windowst, de amikor még azt használtam, akkor a WMA formátum csak azon a gépen volt használható, amin készült a mentés. Gondolom, valami adott profilhoz kötődő kulccsal volt titkosítva. Szóval erre azért vigyázz, ellenőrizd, hogy máshol is olvasható-e! Mert máskülönben hiába vannak meg a fájlok, lehet, hogy egy újratelepítés után már nem fognak működni.
19/19:
---------
,,WMA formátum csak azon a gépen volt használható, amin készült a mentés."
Rátöltöttem a telefonomra a konvertált fájlokat azon is működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!