Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha bemásolok egy CD-t ,annak...

Ha bemásolok egy CD-t ,annak lehet negatív következménye a CD-re nézzve?

Figyelt kérdés

Beszeretnék másolni egy zenei cd-t a gépen ,hogy meglegyen mp3-ban is ,ha történne valami a cd-vel.

Ezt a Windows Media Playerrel akarom megtenni.

#következmény #cd #rossz #CD-DVD Lejátszó #Belovasás #CD Beolvasás
jan. 9. 12:06
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha karcosabb is lett, nem azért, mert lemásoltad, hanem azért, mert porosan, koszosan tetted be a CD-tálcába. De az sem kizárt, hogy csak te látod bele. Ez nem magnókazetta, vagy bakelitlemez, itt az olvasófej nem érintkezik fizikailag a lemezzel.
jan. 9. 16:50
 12/28 A kérdező kommentje:
Lehet ,hogy pszichés eredetű ,mert nekem a CD fontossak számomra ,valamiért.
jan. 9. 16:53
 13/28 A kérdező kommentje:
Vagy poros volt ,ja
jan. 9. 16:54
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A CD működési elve alapján nem lép fizikai kontaktusba a meghajtóval, így az olvasás nem károsítja. De a Windows Media Player helyett inkább próbálkozz valami használható szoftverrel!
jan. 9. 16:58
 15/28 A kérdező kommentje:
Ez is jó volt.A legmagasabb minőségi szintre állítottam be.Meghallgattam nem hallottam különbséget a CD verzió és a konvertált verzió között.
jan. 9. 17:02
 16/28 A kérdező kommentje:

Működése:

--------

,,Az információ kiolvasása szintén lézerfény segítségével történik, csak csökkentett energiaszinttel. A lemez információhordozó-rétegéről visszaverődő fényt az optoelektronikai fejegység érzékeli és dolgozza fel."

,,Amikor az olvasófej egy pit felett van, akkor csökkent fényintenzitást érzékel, mivel a fókuszált lézerfény pitről visszaverődő része gyengítő interferenciába lép a környező landról visszaverődő fénnyel. " Wikipédia

Elvileg nem lépkapcsolatba .

jan. 9. 17:05
 17/28 A kérdező kommentje:
Azok akik válaszoltak a kérdéseimre azoknak ment a zöld pipaszimbólum.
jan. 9. 17:12
 18/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
jan. 9. 17:13
 19/28 anonim ***** válasza:

"Elvileg nem lépkapcsolatba ."

Gyakorlatilag sem, de pont ezt mondtuk már több hozzászólással ezelőtt is.

Írtuk, hogy a másoláskor is ugyanaz a folyamat zajlódik le, mint lejátszáskor. Ezt azért nem nehéz belátni. Azt is írtuk, hogy mivel egy lézer tapogatja le, ezért fizikailag nem kerül kapcsolatba a lemezzel. Ez mondjuk az utóbbi 20-25 évben általános- és középiskolában már tananyag, de ettől függetlenül is ezernyi helyen utána lehet nézni, ahogy egyébként látom, tetted is. Csak nem értem, miért nem lehet ezt elhinni?

Amire vigyázni kell, az, hogy a portól, és különböző egyéb szennyeződésektől nehogy sérüljön a felülete. Amikor a tokban van, akkor például szigorúan tilos "pörgetni" benne, mert az esetlegesen alá kerülő porszemcsék nagyon fel tudják karistolni.

"hanem az hogy 10 év múlva előtudjam venni ezeket a fájlokat és megtudjam hallgatni még azután is ,ha a CD elveszne vagy megrongálódna"

Ez teljesen érthető, és bölcs dolog másolatot készíteni a dolgainkról.

Viszont a Media Player WMA-ja... igaz, én már jópár éve nem használtam Windowst, de amikor még azt használtam, akkor a WMA formátum csak azon a gépen volt használható, amin készült a mentés. Gondolom, valami adott profilhoz kötődő kulccsal volt titkosítva. Szóval erre azért vigyázz, ellenőrizd, hogy máshol is olvasható-e! Mert máskülönben hiába vannak meg a fájlok, lehet, hogy egy újratelepítés után már nem fognak működni.

jan. 9. 19:59
 20/28 A kérdező kommentje:

19/19:

---------

,,WMA formátum csak azon a gépen volt használható, amin készült a mentés."

Rátöltöttem a telefonomra a konvertált fájlokat azon is működik.

jan. 9. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!