Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha bemásolok egy CD-t ,annak...

Ha bemásolok egy CD-t ,annak lehet negatív következménye a CD-re nézzve?

Figyelt kérdés

Beszeretnék másolni egy zenei cd-t a gépen ,hogy meglegyen mp3-ban is ,ha történne valami a cd-vel.

Ezt a Windows Media Playerrel akarom megtenni.

#következmény #cd #rossz #CD-DVD Lejátszó #Belovasás #CD Beolvasás
jan. 9. 12:06
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
83%
Nem, a CD szempontjából ugyanaz fog történni mint amikor meghallgatod, csak nagyobb sebességgel. De használd inkább az Exact Audio Copy programot és a FLAC kodeket, erre a célra ez a legjobb, tökéletes minőségben tudod átmásolni (már ha a CD maga olvasható, amit ez a program kijelez, a WMP nem, csak azután tudod meg hogy nem sikerült tökéletesre a másolás ha meghallgatod).
jan. 9. 12:11
 2/28 anonim ***** válasza:
66%
Mi baja lenne a CD lemeznek? A bemásolt zene, ha mp3-ba tömöríted az veszít a minőségéből. De a lemezen ez semmit nem okoz.
jan. 9. 12:11
 3/28 A kérdező kommentje:

WMP-ben a legmagasabb minőségrre van állítva ,de gondolom így is veszít a minőségéből valamennyit.

Végül is nekem nem az a lényeg ,hogy veszíte a minőségéből egy kicsit ,hanem az hogy 10 év múlva előtudjam venni ezeket a fájlokat és megtudjam hallgatni még azután is ,ha a CD elveszne vagy megrongálódna.

jan. 9. 12:16
 4/28 gentoojedi ***** válasza:
80%
Szerintem ne tömöríts. Már akkora hddk vsnnsk, egy egy cdlemez mehet simán wav formátumba is. Az Exact Audio Copy kicsit ágyúval verébre. Gondolom nem plextor íróval akarsz rippelni/grabbelni. A sima ingyenes cdex nevű program tökéletes erre. [link]
jan. 9. 12:40
 5/28 anonim ***** válasza:
73%

#4 Úgy emlékszem az EAC is "ingyenes"

Kérdező: Ha jót szeretnél tényleg inkább Flac vagy wav-ba mentsd. Úgy olyan marad mint a CD-n.

jan. 9. 13:06
 6/28 A kérdező kommentje:

Én szerintem WMP is megfelel számomra.

Különben ,már időközben leteszteltem kevésbé fontos CD-ken ,a minőségre nincs rosszavam CD minőségtől nem térel annyira ,hogy feltünő legyen. Nekem legmagasabb minőségi fokozatra van beállítva!

jan. 9. 13:15
 7/28 A kérdező kommentje:
Ha van valakinek jobb ötlete, gondolata akkor jöhetnek még!
jan. 9. 13:16
 8/28 A kérdező kommentje:
Egy kicsit olyan mintha karcosabb lenne mint előtte.
jan. 9. 16:06
 9/28 A kérdező kommentje:

Na mindegy ,de hosszabb távon akkor is megéri.

Legalább töbször nem kell lejátszani cd-ről.

jan. 9. 16:08
 10/28 A kérdező kommentje:
Nem használódik ,annyit esetleg nagy ritkán
jan. 9. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!