Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha egy internetes oldalon...

Ha egy internetes oldalon találok ingyen redeem kódot, és sikerül beváltanom, akkor annak lehet valami negatív következménye?

Figyelt kérdés

Kéri a nevet, címet, telefonszámot.

Ha ezeket megadom, lehet, hogy levonnak valahonnan egy nagyobb összeget?

2022. okt. 22. 16:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen adatokat nincs oka senkinek kérnie, ha ingyen felajánlana bármit is. Nevet és címet számlázáshoz szokás kérni, telefonszámot esetleg emelt díjas szolgáltatásra előfizetéshez vagy kapcsolattartáshoz. Akkor viszont hogyan és miért ingyenes a valami? Ha regisztrációhoz kötött a kód felfedése, akkor e-mail cím kell legfeljebb.

Valami nem stimmel itt. Az aktiválókódok egyszer használhatók fel, akkor miért van fent publikusan a neten egy ilyen adat? Csak a legelső ember tudja felhasználni, mások nem.

2022. okt. 22. 16:30
 2/4 A kérdező kommentje:

Most én voltam az első.

Nem a weboldal kéri a telefonszámot, hanem egy alkalmazás fizetős verzióját szeretném megvenni, amikor rámentem arra, hogy vásárlás, felajánlott egy olyan lehetőséget, hogy: "kód beváltása"-ott kérte a kódot. Oda bemásoltam (előtte nagyon sokáig próbálkoztam, mire egyet elfogadott), és gyakorlatilag a google play kéri az alkalmazáson keresztül.

Ebben a felállásban is gyanús? (Ha igen, akkor nem adom meg)

2022. okt. 22. 16:38
 3/4 anonim ***** válasza:
A Google alkalmazásbolton belül is szinte bármelyik program lehet ugyanolyan adathalász, mint egy weboldal. Semeddig nem tart egy akármilyen programot megcsinálni csak azért, hogy adatokat gyűjtsön a felhasználóktól. Te azt hiszed, hogy csak játszol majd egy jót, közben meg kiadod az adataidat, amikre majd küldik a spameket és ha valamelyiket beszívod, akkor még súlyosabb gondok is lehetnek belőle.
2022. okt. 24. 15:52
 4/4 anonim ***** válasza:

Érdemes minimum egy kamu címet csinálni magadnak, hogy azt add meg ilyen helyeken - és amit oda kapsz, azokat ne olvasd soha.

Korábban volt olyan oldal, ahol lehetett korlátozott ideig élő emaileket csinálni. Be tudtad állítani, hogy 1-2 óráig/napig küldje tovább a megadott címedre, így ha pl. volt benne regisztrációs kód, azt megkaptad, aztán a megadott idő után megsemmisült a cím és nem továbbított később semmit, így hiába tudta bárki.

2022. okt. 24. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!