Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ismeri itt egy hozzáértő...

Ismeri itt egy hozzáértő személy a processzor pontos működését?

Figyelt kérdés
Talán jobban meg tudnám érteni, ha a régi több tonnás processzorok alapján mondaná el valaki hogy mi történik a processzorral. Azt tudom hogy adatokat dolgoz fel, de engem egész pontosan érdekel, hogy mi történik miután egy utasítást kap. Köszönöm.

2023. dec. 27. 23:57
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
61%

"A tranzisztorokat továbbá logikai kapuk vezérlik." -> Fordítva (egyébként innen látszik, hogy trollkodás a kérdésed, és Te vagy az egyik itteni vizsgáztató kérdező) a logikai kapuk építő elemei a tranzisztorok. Tehát semmilyen logikai kapu nem vezérel semmilyen tranzisztort. A logikai kapuk vannak felépítve tranzisztorokból.

Az orosz szöveget meg azért linkeltem, mert fentebb írtad, hogy nem tudsz angolul. Próbálkoztam, hátha egy orosz nyelvű (amúgy tényleg kivállóan érthető) leírással elboldogulsz. Nagyon szépen lépésről lépésre végig vezeti egy utasítás végrehajtását.

2024. jan. 1. 18:12
 42/44 anonim ***** válasza:
43%
A csillárkapcsolás is egy primitív logikai kapu, sima villanykapcsolókkal...
2024. jan. 1. 18:19
 43/44 anonim ***** válasza:
72%
Illetve a keresztkapcsolás, bocs.
2024. jan. 1. 18:20
 44/44 A kérdező kommentje:
#39,40,42,43. Köszönöm a válaszokat, ment a zöld, gondolom a provokátor értékelt le.
2024. jan. 2. 04:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!