Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ismeri itt egy hozzáértő...

Ismeri itt egy hozzáértő személy a processzor pontos működését?

Figyelt kérdés
Talán jobban meg tudnám érteni, ha a régi több tonnás processzorok alapján mondaná el valaki hogy mi történik a processzorral. Azt tudom hogy adatokat dolgoz fel, de engem egész pontosan érdekel, hogy mi történik miután egy utasítást kap. Köszönöm.

2023. dec. 27. 23:57
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
Csak egy pillanatra elindul üres háttérrel egy oldal, és visszaugrik azonnal a gyik. De közben rákerestem amit mondtál, lejött egy pdf, pontosabban hanyas írás az a 6. fejezetben?
2023. dec. 28. 01:37
 12/44 anonim ***** válasza:

Kattints a linkra jobb egér gombbal, hogy megnyitás új ablakban, és akkor talán látod, hogy mi a problémja.

Melyikre kerestél rá? Mert annál az egész 6. fejezet a rövid ismertetése a PDP proci működésének (ez egy mikroprogramozott CISC processzor egészen érthetően leírva).

2023. dec. 28. 01:39
 13/44 A kérdező kommentje:
Telefonról írok.
2023. dec. 28. 01:42
 14/44 A kérdező kommentje:

Erre.

pdp-11/44 system technical manual

És a bitsavers.org ról töltöttem le.

2023. dec. 28. 01:43
 15/44 anonim ***** válasza:

Esetleg próbáld ezt a linket: [link]

Az teljesen jó az a dokumentáció amit találtál. Ellepozol a 6-os fejezetig és elkezded olvasni, ahol meg visszahivatkozik ott visszalapozol és azokt a fejezeteket is elolvasod.

2023. dec. 28. 01:45
 16/44 A kérdező kommentje:
Ez bejön de az oldalon nem működnek a linkek, bevillan valami io fájl és annyi.
2023. dec. 28. 01:48
 17/44 anonim ***** válasza:
Nézd meg nincs-e túl szigorúra állítva a vírusellenőrződ, vagy valami hasonló.
2023. dec. 28. 01:49
 18/44 A kérdező kommentje:
Jobb lenne ha leírnád röviden. Pl. Mikor bemegy a gépi kód vagyis bináris jelhalmaz akkor azzal mi minden történik? Vagyis hogy számol egyáltalán? Már azt sem értem egy számológép hogy számol ki olyan irdatlan számokat pikk pakk.
2023. dec. 28. 01:50
 19/44 A kérdező kommentje:
Pedig ezt fontos tudni.
2023. dec. 28. 01:51
 20/44 anonim ***** válasza:
100%
A fent idézett kézikönyvben egy konkrét processzornál ez közel 100 oldal. Szerinted lesz itt bárki is aki kb. 100 oldal szöveget be fog ide gépelni ábrák nélkül? Mert ezeket ábrák nélkül nem lehet megérteni. Én nem fogok itt most neked 100 oldal szöveget begépelni. Ha meg még azzal is ki kell egészíteni, hogy már az összeadás sem megy akkor az még kb. 150 oldal. És így eljutunk, hogy kb. 250 oldalt kéne írni. Ezért javasoltam pl. kezd el elolvasni az edvac.pdf-et (így beirod a google-ba az első találta neked jó változat) abban egészen sok minden le van írva (és az csak 50 oldal).
2023. dec. 28. 01:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.