Ismeri itt egy hozzáértő személy a processzor pontos működését?
"Azt tudom hogy adatokat dolgoz fel, de engem egész pontosan érdekel, hogy mi történik miután egy utasítást kap"
Ahhoz, hogy valóban meg tudd érteni egy processzor működését tisztában kell lenni a számítógépes architektúrához kapcsolódó alapfogalmakkal, mint például: tranzisztorok, regiszterek, utasításkészlet, órajel, időzítés, cache, vezérlőegység stb... én elsősorban javaslom a számítógépes architektúra alapfogalmainak a megismerését majd azt követően egy régebbi processzorról publikált "technical manual" tanulmányozását.
7: Nagyon messziről nézve talán igen. De az az a szint amit írtál, hogy kap adatot és utána a benne lévő kis emberke kitologatja az abakuszon az eredményt. Ha meg részletesen megnézzük akkor nagyon jelentős különbségek vannak, ezért van nagyon sok féle processzor. És mindegyik más felépítésű és működésű.
És volt egy jelentős változás valamikor az 1960-as évek elején (nyugaton) ami kb. az 1960-as évek végére jutott el a Szovjetunióba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!