Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Driver frissítés után a...

Driver frissítés után a laptopom nem látja a hálózati kártyát, pedig be van dugva a lan ethernet kábel és működik is, hogyan oldhatom meg?

Figyelt kérdés
Pár napja lefrissitettem driver boosterrel a használtan vett laptopom és azóta nem tudok rajta kábeles netet használni, hogyan tudom megoldani? Nyomtam driver booster visszaállítást, volt hálózati és internetes visszaállítás is, de még így is semmi. Egyik ismerősöm azt mondta, hogy a driver booster talán rendszereszköznek telepítette. Mit tegyek?

2023. szept. 8. 21:20
1 2
 11/13 CspCsj ***** válasza:

Megnézném, hogy mi a hálókártya Hardverazonosítója.

Pl. a következő leírásban "Az ismeretlen hardver/eszköz azonosítása" résznél:

[link]

Ha megvan, akkor rákereshetsz: (vagy akár Google-ben is)

[link]

Ha megvan a LAN chip modell, akkor a gyártói oldalról is próbálhatsz driver-t:

[link]

vagy

[link]

2023. szept. 9. 08:14
 12/13 anonim ***** válasza:

Kb minden ilyen driver boosteres kérdésnél legalább 20-an leírják, hogy el kellene már felejteni azt a ganyé programot. Csak a jóisten a megmondhatója, hogy honnan, milyen szutykokat szed le a gépedre. Aztán utána így jársz.

Nos, az eszközkezelőnek pedig látni kéne sárga felkiáltójellel akkor is, ha nincsen driver telepítve. Nézd meg a bios-ban, hogy engedélyezve van-e egyáltalán a vezetékes hálózat. Ha nincs, akkor engedélyezd. Ha engedélyezve van és mégse látszik az eszközkezelőben, akkor a driver boostered olyan szinten elcseszett valamit, hogy valószínűleg csak a windows újratelepítése szünteti meg a bajt.

Egyébként Windows 10-en én még nem telepítettem se vezetékes, se wifi, se hang drivert. Ha csak nem valami egzotikus hardver, akkor a Windows telepítéskor ezt mind ügyesen megoldja.

2023. szept. 9. 09:45
 13/13 anonim ***** válasza:
Telepítsd a chipset-et, majd a LAN drivert.
2023. szept. 9. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!