Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől akadozik a játék?

Mitől akadozik a játék?

Figyelt kérdés

Korábban HDD-n voltak a játékok, akkor nem tapasztaltam ilyet. Tegnap raktam be az új m.2-es SSD-t és arra tettem rá a játékokat. Eddig még csak a Far Cry 6-ot néztem, többivel még nem próbálkoztam.

Ez az akadozás elég gyakran jön elő. Van, hogy teljesen smooth a játék és egyszer csak ilyen mikro laggok lesznek, vagy nem is tudom hogy írjam le. Az FPS az stabil 60, még akkor is, ha ezek a mikro laggok jelen vannak.

Szóval nem értem, mi lehet a probléma?

2023. szept. 7. 20:38
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:

Gépem:

Ryzen 5 5600G

RX 6600 XT

2X8GB RAM

ASUS PRIME B450-PLUS

Monitor: Samsung S22D300

2023. szept. 7. 20:41
 2/24 anonim ***** válasza:
Konfig?
2023. szept. 7. 20:56
 3/24 anonim ***** válasza:

Ja bocsi, meg volt nyitva a kérdés, csak most írtam még enm volt ott a konfig.

VGA esetében a power limit nincs lefogva?

2023. szept. 7. 20:56
 4/24 anonim ***** válasza:

Kérdés a régi vinyód bent van még a gépben?

Én laptopomnál tapasztaltam, hogy SSD-m mellett vinyóm is volt és néha meg-meg akadt az egész gépem. Az történt a háttérben, hogy a vinyót nem használtam, pihibe ment, aztán egyszer a windows azt mondta, "na most pörögjél fel" és ugye mindig akadásnál hallottam, hogy elindult a vinyóm.

Az asztalimban nincs vinyó, csak SSD, így nem tudom ez még mennyire lenne gond. Minden olyat ki kell kapcsolni ami elindíthatja a vinyót, vagy épp azt kell kikapcsolni, hogy a windows pihenőbe rakhatja.

2023. szept. 7. 21:06
 5/24 A kérdező kommentje:
#3 Nem tudom. Azt hogyan tudnám megnézni?
2023. szept. 7. 21:37
 6/24 A kérdező kommentje:
#4 Igen. A HDD megvan. A régi SSD-n volt a rendszer, vettem egy újat, és most azon van, meg a játékok is.
2023. szept. 7. 21:39
 7/24 anonim ***** válasza:
AMD driverjében performance fülön a power limit.
2023. szept. 7. 22:05
 8/24 anonim ***** válasza:
Vedd ki a HDD-t, vagy legalább kösd le, van amikor az is önmagában lassít.
2023. szept. 7. 22:21
 9/24 anonim ***** válasza:

A vinyó állandó pihentetésére nincs valami beállítás?

Alaplapot-procit cseréltem, az előzőben a régi terás vinyó pihent, ha nem volt semmi dolga (rendszer, játékok SSD-n), most viszont pár percenként feléleszti a vinyót akkor is, ha semmit dolga nincs továbbra sem.

(Nem raktam újra a rendszert, a proci-alaplap-ram cseréje után 1-2 rendszerújraindulással megoldotta magának a win10, hogy beálljon az újra, én meg lustább voltam annál, hogy nekiálljak egy clean installnak.)

2023. szept. 8. 08:32
 10/24 A kérdező kommentje:
#7 Megnéztem, de nincs lekorlátozva.
2023. szept. 8. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!