Mitől akadozik a játék?
Korábban HDD-n voltak a játékok, akkor nem tapasztaltam ilyet. Tegnap raktam be az új m.2-es SSD-t és arra tettem rá a játékokat. Eddig még csak a Far Cry 6-ot néztem, többivel még nem próbálkoztam.
Ez az akadozás elég gyakran jön elő. Van, hogy teljesen smooth a játék és egyszer csak ilyen mikro laggok lesznek, vagy nem is tudom hogy írjam le. Az FPS az stabil 60, még akkor is, ha ezek a mikro laggok jelen vannak.
Szóval nem értem, mi lehet a probléma?
Gépem:
Ryzen 5 5600G
RX 6600 XT
2X8GB RAM
ASUS PRIME B450-PLUS
Monitor: Samsung S22D300
Ja bocsi, meg volt nyitva a kérdés, csak most írtam még enm volt ott a konfig.
VGA esetében a power limit nincs lefogva?
Kérdés a régi vinyód bent van még a gépben?
Én laptopomnál tapasztaltam, hogy SSD-m mellett vinyóm is volt és néha meg-meg akadt az egész gépem. Az történt a háttérben, hogy a vinyót nem használtam, pihibe ment, aztán egyszer a windows azt mondta, "na most pörögjél fel" és ugye mindig akadásnál hallottam, hogy elindult a vinyóm.
Az asztalimban nincs vinyó, csak SSD, így nem tudom ez még mennyire lenne gond. Minden olyat ki kell kapcsolni ami elindíthatja a vinyót, vagy épp azt kell kikapcsolni, hogy a windows pihenőbe rakhatja.
A vinyó állandó pihentetésére nincs valami beállítás?
Alaplapot-procit cseréltem, az előzőben a régi terás vinyó pihent, ha nem volt semmi dolga (rendszer, játékok SSD-n), most viszont pár percenként feléleszti a vinyót akkor is, ha semmit dolga nincs továbbra sem.
(Nem raktam újra a rendszert, a proci-alaplap-ram cseréje után 1-2 rendszerújraindulással megoldotta magának a win10, hogy beálljon az újra, én meg lustább voltam annál, hogy nekiálljak egy clean installnak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!