Számítógép összeszerelés,tápegység teljesítmény?
Nem egy jó minőségű táp, de a gép se fogyasztana sokat. Elfogadható szerintem.
Bár itt konkrétan a kerülendőbe írja a sima hypert
Ennyire nem vacak azért szerintem, egyik FSP sem 🤔
Én a legutóbbi gép upgrade-emnél jöttem rá, hogy szinte teljesen fölösleges a táp teljesítményét nézni ugyanis a fogyasztók tápcsatlakozóját általában túlméretezik, a tápon található csatlakozókat meg alulméretezik.
Az én 7900 XTX kártyámon például 3 darab 8 pines csatlakozó van. Így elvileg fel tudna venni a kártya több mint 500 wattot. Valójában a kártya meg csak 305 wattos maximummal rendelkezik. Vagyis kettő tápcsatlakozóval is menne teljesen jól.
A 630 wattos tápom elvileg simán elbírta volna ezt a kártyát, de sajnos csak kettő pci tápcsatlakozó volt rajta és a kártya nem indult el két csatival. Ezért kellett vennem egy 730 wattos tápot amin már 3 csatlakozó van. Persze megtehettem volna azt is, hogy elosztót veszek, de nem akartam kockáztatni.
A lényeg, hogy általában elég a csatlakozó számokat figyelni. A teljesítmény akkor már rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!