Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Számítógép összeszerelés,tápeg...

Peti0372 kérdése:

Számítógép összeszerelés,tápegység teljesítmény?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Egy úgy számítógépet szeretnék öszerakni. Olyan problémám lenne hogy van egy "regi" tápom aminek semmi baja. Azt nem szívesen cserélném le ha nem muszáj. Viszont azt nem tudom hogy elegendő lenne e a teljesítménye az új géphez.. FSP Hyper 600w.Valamint lenne még a régi gépemből 32 gb ram is:Kingston FURY Beast 2x16GB 3200MHZ. Ezeket szeretném pluszban vásárolni:be quiet dark rock TF2, RTX 4060 Ti VENTUS 2X, GIGABYTE AORUS Gen4 7000s 1TB, GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2, Ryzen 7 5800X, valamint ezeket a regi házba szeretném pakolni:LC-Power 709B Solar System X, Segítségeket előre is köszönöm!
2023. szept. 7. 08:47
 1/4 anonim ***** válasza:
62%
Ezernyi oldal van ahol meg lehet nézni, hogy kb mennyit fog fogyasztani a gép. Az Nvidia is leírja, hogy mekkora az ajánlott PSU. Nekem ugyanannyiba tart megnézni, mint neked.
2023. szept. 7. 09:03
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Nem egy jó minőségű táp, de a gép se fogyasztana sokat. Elfogadható szerintem.

Bár itt konkrétan a kerülendőbe írja a sima hypert

[link]

Ennyire nem vacak azért szerintem, egyik FSP sem 🤔

2023. szept. 8. 07:24
 3/4 SIDLER22 ***** válasza:

Én a legutóbbi gép upgrade-emnél jöttem rá, hogy szinte teljesen fölösleges a táp teljesítményét nézni ugyanis a fogyasztók tápcsatlakozóját általában túlméretezik, a tápon található csatlakozókat meg alulméretezik.

Az én 7900 XTX kártyámon például 3 darab 8 pines csatlakozó van. Így elvileg fel tudna venni a kártya több mint 500 wattot. Valójában a kártya meg csak 305 wattos maximummal rendelkezik. Vagyis kettő tápcsatlakozóval is menne teljesen jól.

A 630 wattos tápom elvileg simán elbírta volna ezt a kártyát, de sajnos csak kettő pci tápcsatlakozó volt rajta és a kártya nem indult el két csatival. Ezért kellett vennem egy 730 wattos tápot amin már 3 csatlakozó van. Persze megtehettem volna azt is, hogy elosztót veszek, de nem akartam kockáztatni.

A lényeg, hogy általában elég a csatlakozó számokat figyelni. A teljesítmény akkor már rendben lesz.

2023. szept. 9. 22:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!🙂
2023. szept. 9. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!