Ugrál a videó kártyám teljesítménye. Mitől lehet?
Figyelt kérdés
Nemrég kapott új (használt rx 580, 8GB) videó kártyát a gépem ugyanis az előző (Gtx950,2Gb) elromlott. Egy amd fx 6300 proci van hozzá, 8GB ram, 500Wattos táp. Legfrissebb driver természetesen. Sajnos azt tapasztaltam, hogy a teljesítmény egyáltalán nem nőtt pedig a videó kártya messze felül múlja az előzőt. Persze tudom a proci is gyenge már picit. Lényeg, hogy afterburnerrel néztem a teljesítményt. A videó kártya kihasználtsága olyan szinten ugrált, hogy az már nem normális. Egyik pillanatban 100% aztán meg kB 0% majd megint 100%. Eközben a proci 70 max 80% on jár. Két játékkal teszteltem. Fortnite alatt épp hozza a régi teljesítményt.(performance mód minimális grafika és 20-100Fps ig minden van) Gta nál viszont sokkal jobb. Akár ultra beállítások mellett is teljesen simán fut a játék ami eddig közel sem volt így. Szerintetek mitől ugrál így a kihasználtság és mit tudnék ellene tenni? Válaszokat előre is köszönöm!2023. júl. 11. 22:40
2/4 szántóvető válasza:
öreg gép tehát frissítsd az alaplapi drivereket kezdésnek.
3/4 anonim válasza:
#2 AM3+ alaplap. Szerinted milyen friss alaplapi driverek vannak hozzá?
Teljes váltásra lenne szükség. Mondjuk egy valamilyen AM4-es B450-es alaplap, bele egy Ryzen 5 3600, 16 giga rammal. Ezt használtan bőven 100 alatt meg lehetne lépni.
4/4 szántóvető válasza:
3) pl olyanok amelyek támogatnak egy jóval fiatalabb,nagyobb teéjesítmányű kártyát (pci device driver)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!