Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az aláírásom befényképezése...

Az aláírásom befényképezése megfelel elektronikus aláírásnak kérvénynél?

Figyelt kérdés

Elektronikusan kellett beküldenem egy kérvényt, és az aláírást úgy oldottam meg, hogy papíron aláírtam, azt befényképeztem és az aláíráshoz a befényképezett aláírásomat csatoltam.

Ez így érvényes?

2023. aug. 14. 23:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ha az olvasóprogramod alkalmas rá, akkor meg tudod nézni a tanúsítványt. Pont mint egy weboldal esetén.
2023. aug. 15. 23:50
 12/21 anonim ***** válasza:

11/

Mondjuk egy .docx filenál..? Nem hiszem.

2023. aug. 16. 01:34
 13/21 anonim ***** válasza:

Ha nem ragaszkodnak a papíralapú nyomtatványhoz, akkor meglévő ügyfélkapus regisztrációval, új eSzemélyivel, akkor elektronikusan aláírhatod, és beküldheted. ( AVDH , KEAASZ, .... ) Az egyetem köteles azt érvényesnek elfogadni.

Aza verzió, amit a kérdésben írtál jogilag értelmezhetetlen. Ennyi erővel egy üres wc papírt is beküldhetnél az egyetemnek, pont ugyanannyi joghatása lesz, mint a beszkennelt, manipulált nyomtatványodnak.

Gondolom nem a jogi egyetemre kellett beküldened.

2023. aug. 17. 14:59
 14/21 A kérdező kommentje:
13: és az aláírt papírnyomtatványnak akkor mi értelme van? Kb. bárki kinyomtathatja és aláírhatja a tudtom nélkül.
2023. aug. 17. 15:03
 15/21 anonim ***** válasza:

14/

Ha kinyomtatod, aláírod, beszkenneled (jó minőségben), visszaküldöd elektronikusan, az ugyan olyan jó mintha postán küldenéd vissza. Valószínú ott a szolgáltatónál se őrizgetnék a papírt hanem csak beszkennelnék.

Ez így grafológialag ugyanúgy elemezhető mint az eredeti. Viszont ha pontosan ugyanaz az aláírás szerepel bármilyen más patíron is (előre elkészített aláírás beillesztése a képbe), akkor azt már hamisítási kísérletnek fogják értékelni.

2023. aug. 17. 15:28
 16/21 A kérdező kommentje:

15: "Ha kinyomtatod, aláírod, beszkenneled (jó minőségben), visszaküldöd elektronikusan, az ugyan olyan jó mintha postán küldenéd vissza. Valószínú ott a szolgáltatónál se őrizgetnék a papírt hanem csak beszkennelnék."

Igen és pont ezt mondom, hogy ezt bárki idegen meg tudná csinálni helyettem, úgy, hogy nem is adtam volna erre felhatalmazást. Elég, ha ismeri az aláírásomat.

Akkor miért ez mivel jobb, mint a másik?

(Amúgy nem hamisítási kísérlet, ha nem hamisítottam, mivel bevallottan ÉN írtam alá, azaz nem történhetett hamisítás).

2023. aug. 17. 15:39
 17/21 anonim ***** válasza:

"Elég, ha ismeri az aláírásomat."

Nem elég, már írta, csak értelmezni is kéne:

"Ez így grafológialag ugyanúgy elemezhető mint az eredeti."

2023. aug. 17. 15:45
 18/21 A kérdező kommentje:

Utána meg ezt írod:

"Viszont ha pontosan ugyanaz az aláírás szerepel bármilyen más patíron is (előre elkészített aláírás beillesztése a képbe), akkor azt már hamisítási kísérletnek fogják értékelni."

Ugyanaz az aláírás.

2023. aug. 17. 15:52
 19/21 anonim ***** válasza:
Azokat nem én írtam. És nem üti a kettő egymást, tekintve, hogy ha kézzel írod, nem lesz ugyanaz, soha...
2023. aug. 17. 15:58
 20/21 A kérdező kommentje:

Hogy mi van?

Szerintem most nagyon elbeszélünk egymás mellett. Mindenesetre zárjuk is le ezt a témát, nem hinném, hogy ilyesmin fennakadnának.

2023. aug. 18. 00:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!