Új személyin akinek van elektronikus aláírása ez hogyan működik? Milyen leolvasó kell? Egyáltalán van-e gyakorlati haszna?
Ha regisztrálsz ügyfélkapura akkor már tudsz elektronikusan aláírni. De olyan gagyi módszerrel hogy használhatatlan.
NFC telefonnal a személyi olvasható a playről letölthető kormányappal. Ezt kipróbálhatod (én megtettem) de nem mélyedtem bele. Ez biztonságosabb de bonyolultabb.
4
Amit ügyfélkapun intéznél személyesen, annak kiváltására biztos jó, de maszek v céges aláíráshoz hogy használod???
A telefon csak a _saját_ személyid leolvasására alkalmas, másét nem tudod leolvasni, utána egy távoli leolvasás hitelességét hogy ellenörzöd hogy hiteles-e és hogy rögzíted azt?
Köszönöm. Még egy kérdés ha van ilyenem és ellopják/hagyom a személyit akkor egy otthoni leolvasóval a tolvaj is alátudna írni ezt azt?
Persze azt tudom, hogy a kék színű kártyán van visszavonó kód, de mi lesz ha csak 2 nap múlva venném észre?
A kártya csak egy hitelesítési elem, gondolom ugyanúgy van hozzá még pin kód, vagy jelszó, vagy akár ügyfélkapus bejelentkezési kérelem is. A kártya magában kevés.
5: van egy szerződéspéldányod, aláírod a kártyáddal, átküldöd a partnernek. Ő is aláírja a saját kártyájával, így létrejön egy példány amit ketten is aláírtak. Ezt visszaküldi az elsőnek, így mindkét félnek van aláírt szerződése.
5 vagyok
Én csak ügyfélkapus aláírást próbáltam. A kártyás miben más?
Egy 3.fél hogyan ellenőrzi hogy az aláírás hiteles és nem hamis?
A leolvasáshoz 5 jegyű pin kell, amit te állítottál be. Csak nem találja ki. Ha meg filcel ráírtad magadra vess..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!