Windows 11 alatt szeretnék megszabadulni a OneDrive-tól a laptopomon, de nem megy, hogyan lehetne mégis?
Windows 11 alatt szeretnék megszabadulni a OneDrive-tól a laptopomon, de nem megy sehogyan sem.
Nem találok olyan lehetőséget, hogy az eszköz leválasztása.
Azt meg nem tudom, hogy mi az az "értesítési felület".
Egyszerűen csak használni szeretném a számítógépemet, mindenféle online fiók nyaggatása nélkül, úgy hogy a gépemen megmaradjanak az adataim.
Nem kell nekem felhő, stb.
Nyaggat, hogy vegyek tárhelyet, mert az 5 GB megtelt, meg mindenféle piros x-eket tesz az állományaimhoz, hogy nincs szinkronizálva.
A tököm se akar szinkronizálni semmit.
Sajnos nagyon nem értek hozzá. Minden érdemi segítséget köszönök szépen.
Vannak ilyen debloat programok, amivel könnyen ki lehet irtani a felesleges microsoft szolgáltatásokat. Most hirtelen az O&O ugrik be:
De keresgélj, nem tudom mi most az aktuálisan legfrisseb. Debloat kulcsszóval. Youtube-on vannak jó magyarázók. Meg a githubon szokták általában közzétenni a fejlesztők az ilyen programokat
Mint kiderült "értesítési felület" alatt, ha minden igaz, akkor a tálcát értik. Na innen tűnt el a felhő Onedrive ikon, amikor az 5 GB tárhely megtelt. És sehol sem engedte beállítani a leválasztást, stb.
A fiókomban is csak nagyon nehezen engedte, hogy töröljek onnan minden "szinkronizált" cuccot. De miután sikerült, azután megjelent a tálcán a felhő ikon és azzal sikerült a leválasztás. Remélem újraindítás után sem jön a nyakamra ez a Onedrive.
Az a gond, hogy a felhasználó megkérdezése nélkül "nyújtanak" szolgáltatásokat újabban. Utána a felhasználó töltsön el órákat a számára felesleges "szolgáltatások" lemondásával, kiiktatásával.
Betiltanám az automatikus Internet-kapcsolattal bíró alkalmazásokat. Milyen alapon szondázzák a gépemet csak azért, mert Internetre, WWW-re csatlakozik? Majd ha én akarom az adott alkalmazás csatlakozását, pl. upgrade miatt, akkor engedélyezem arra az időre.
Windows, HP, és kínai karórák példáit tudom hozni, de csak azért, mert igyekszek minél kevesebb alkalmazást használni.
Pont ezzel idegeskedek én is, amióta a w11 van fent a gépen, immár egy éve, de most lett elegem.
5: maximálisan egyet értek veled, és a kérdezővel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!