Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha 3D nyomtatóval nyomtatnak...

Ha 3D nyomtatóval nyomtatnak egy sámlit, arra rá lehet ülni?

Figyelt kérdés
És milyen anyagból van ami a 3D nyomtató ból kijön mint termék?
2023. júl. 31. 18:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Rá lehet. Az más kérdés, hogy kit meddig bír el.
2023. júl. 31. 18:11
 2/9 anonim ***** válasza:

Rákeresve:

[link]

az első találat egy 3d nyomtatott, PLA-ból készült sámli

[link]

elvileg 115 kg tömegbírással.

2023. júl. 31. 18:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Én még a túróstortára is rá tudok ülni.. :D

De tény hogy még a bolti gyári műanyag székek se túl stabilak.

2023. júl. 31. 18:55
 4/9 A kérdező kommentje:
De hát szerintem ha tárgyat akarunk gyártani, ahhoz az anyagokat be kell táplálni valahova.... Én azt úgy tudom elképzelni hogy egy számítógép által vezérelt gyártóberendezés...
2023. júl. 31. 20:48
 5/9 Hintalow ***** válasza:

A 3d nyomtatók alapból rengeteg fèle anyagból tudnak dolgozni, csak "sima" műanyagból van vagy 10 fèle, amik különböznek hőállóság,rugalmasság,szakìtószilárdság, nyomtatási hőfok ès sebessèg, meg mèg jó pár jellemzőben.

Ès akkor mèg a fa, fèm ès hasonló alapú tárgyakról nem is beszèltem.

Szóval adott elkèpzelèshez megfelelő alapanyagot kell választani.

2023. aug. 1. 00:20
 6/9 A kérdező kommentje:

És hogyan lesz az adott alapanyagból a megfelelő alakú Szilárd tárgy?

Megolvasztja megömleszti, ... Vagy milyen eljárással készít például egy sámlit...(?)

2023. aug. 1. 03:01
 7/9 anonim ***** válasza:

#6: A tárgyat 3D tervezőprogramban - FreeCAD, TinkeCAD,... - megtervezik, majd - mivel a 3D-nyomtató vékony rétegekben nyomtat a 3D modellt tized-milliméteres rétegekre szeletelik (a 3D-nyomtató egyszerre egy ilyen réteget "rajzol meg", majd a tárgyat tartó fűtött asztalt lentebb viszi egy kicsit) - ehhez léteznek célszoftverek: Slic3r, PrusaSlicer, Cura,... - az így létrejött úgynevezett G-Code vezérli a 3D-nyomtatót.

A 3D-nyomtató a megadott G-Code alapján mozgatja az extruder fejet, ami a belemenő műanyagszálat megolvasztja és ezzel a megolvasztott műanyagcsíkkal "rajzolja fel" a berendezés munkaasztalára a rétegeket.

2023. aug. 1. 11:18
 8/9 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM!!
2023. aug. 1. 13:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Létezik már 3D beton nyomtató is, és ezzel épület szerkezeteket készítenek 3D nyomtatásos technológiával. Van a porolvasztásos technológia, ahol fémport olvaszt egy lézer sugár és abból áll őssze a 3D nyomtatott tárgy és egészen komoly teherbírása van (készül már így izület protézis amin azért van súly rendesen).
2023. aug. 1. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!