Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tanuláshoz milyen laptopot...

Tanuláshoz milyen laptopot ajánlotok?

Figyelt kérdés

A keretem 150.000 nagyon max 200.000 ft.

Leginkább csak tanulásra, interneten való böngészésre és filmezésre használnám.

Elég fontos lenne nekem, hogy azért viszonylag gyors legyen és nem utolsó sorban azért olyan ami 1-2 év után nem megy tönkre.

2023. júl. 29. 00:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Mindenképp újat szeretnél?
2023. júl. 29. 06:42
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt tisztázzuk, hogy nagyon nem mindegy mit fogsz tanulni.

Ha középiskolás vagy és csak arra kell, akkor 150-200-ból akár újonnan is vehetsz valami laza irodait, de használtan akár egy erősebbet is.

Ha pedig egyetem, akkor attól függ.

Ha a Soproni Egyetemen fogsz turizmus-vendéglátást tanulni, arra elegendő a fentebb említett laptop, hiszen főképpen internet és Office kell, más nem.

Ha az SZTE-n fogsz mérnökinfót vagy proginfót tanulni, akkor inkább 200 környéke lesz és használt, mert újonnan nem nagyon kapsz olyat ennyiért, amiben lenne elég erőforrás mikor egyszerre fut az IDE, a böngésző 20 ablakkal, közben a dokumentáció PDF-ben vagy Word, és még fusson is a tesztindítás. De használtban lehet találni ennyiért erősebbeket.

Viszont ha a BME-n leszel építményinformatikai mérnök, akkor ahhoz ez a pénz mindenképp kevés, mert kell a PS, egy IDE, egy ArchiCad, és sok minden más, ráadásul néha egyszerre. Ahhoz már semmiféleképp nem elég ez a keret.

2023. júl. 29. 14:11
 3/3 anonim ***** válasza:
Tanuláshoz alapvetően nem kell laptop. Ha mégis, akkor meg az a kérdés, hogy pontosan milyen gép igénye van annak, amihez szükséged van laptopra.
2023. júl. 30. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!