Milyen laptopot vegyek tanuláshoz?
Egy új laptop vásárlásán gondolkozok. Gimnazista lány vagyok, főként sulihoz kéne.
Gördülékenyen szeretnék netezni és dokumentumokat szerkeszteni rajta, játszani nem szoktam. Olyan 150-200k rá a keret.
Akkora a választék, hogy hozzá nem értőként kicsit elvesztem. Nem tudom melyik jó és melyik nem, mikor a tulajdonságaikra szinte megegyeznek, ezért kérlek konkrét modelleket írjatok 🥺
Amit fontosnak tartok, az
Full-HD, matt képernyő, 8GB DDR4, SSD 256GB/+, AMD vagy Intel, mindenkinek más tetszik
Én használtan vennék inkább, hogy a maximumot hozd ki ebből az árból!
arkeretbe jo ha Ryzen 4300U osszejon...
intel teren meg 2 magos i3...
Ha csak tanuláshoz kell és nem játszol akkor 150 bőven elég. Sőt.
Hát elég konkrét specifikációt adtál. Az árukeresőn ezek alapján szűrni tudsz, aztán ár szerint növekvő sorrend, és kinézet alapján a végső döntés.
Ezeket a procikat lehet nézni:
3700U, 4300U, 5300U, 1035G2, 1135G7, 10210U
Megfontolnám egy olcsóbb, de használt gép vételét is. Egyéb hardverkritériumokat jól sejted, azokat kell nézni.
Használtaknál amd még nem volt jelen a piacon. Intelek vannak. Bármelyik 4 magos jó. Régebbiek Q jelölésűek. 7 vagy 8. generációtól ez változott, ott utána kell nézni, hogy mit tud. Lényeg,hogy így bele fog férni a világító billenytyűzet is,akár magyar kiosztással. Javaslom,hogy a dedikált GPU-t kerüld! Felesleges hibalehetőség csak,megfelel az integrált.
Jó amit #1 ajánlott, de azokon nincs gyárilag Windows és magyar billenytűzet ami neked talán fontos.
Az alábbi oldalon bejelöltem a kritériumaidat. Plusz azt hogy integrált kártya mivel nem játszol és dvd-meghajtó nélkül mivel nem a 90-es években vagyunk már.
A legolcsóbb konkrét modell 190k az egyik forgalmazónál a többinél 210k
A második az 205k de szimpatikusabb
Szerintem ezek (a te kritériumaid alapján) mind feleslegesen "erősek" a gimis tanuláshoz és netezéshez. De ha van pénzetek ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!