Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hová lett az operációs rendsze...

Hová lett az operációs rendszerem?

Figyelt kérdés
Egy 16 GB-os sd-kártyára készítettem egy hordozható bútolható op.rendszert. Egy fél napom ráment, mire átrágtam magam az össz. beállításon, és mire működésre kész lett. Aztán kivettem a gépből (miután kikapcsoltam) hogy az eredeti win10 bútoljon be a következő bekapcsolásnál. Úgy is lett, indult az eredeti. Ezután visszaraktam az SD-kártyát, és újraindítás után már nem bútolt be, mint kiderült, szőrén-szálán eltűnt a kártyáról ez az új Win10, de még a kártya kapacitása is eltűnt. Mi volt ennek az oka? Vissza tudom szerezni a kártya eredeti méretét? (formázás mem segített).
2023. jún. 12. 18:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Amikor kihúztad, előtte kiadtad a wondows-zal?

Valószínűleg a partíciós táblát újra kell rajta csinálni. A lemezkezelő látja a pendrive-ot?

2023. jún. 12. 18:58
 2/15 A kérdező kommentje:
A lemekezelő látja ugyan, de csak párszáz Mb kapacitást mutat a 16 Gb helyett. Azt a partíciós táblát hogy tudom megcsinálni?
2023. jún. 12. 19:51
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem én vagyok az egyes, az egyes két dolgot kérdezett tőled. Tessék rá válaszolni, ha segítséget vársz.
2023. jún. 12. 19:54
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Sérült meghajtó kapacitásának helyreállítása

A "cmd" parancssor megnyitása rendszergazdaként. Parancsok:

DISKPART

LIST DISK

SELECT DISK X - az "X" a meghajtó jele.

SELECT PARTITION 1

DELETE PARTITION

CLEAN

CREATE PARTITION PRIMARY

LIST PARTITION

EXIT

Természetesen minden parancs után ENTER.

Ha kész akkor lehet formázni és betűjelet adni neki.

2023. jún. 12. 20:39
 5/15 A kérdező kommentje:
A helyreállítás sajnos nem sikerült. Bár a fent leírtak szerint jártam el, utána formáztam, de semmi eredmény. Pedig ígéretesnek tűnt.Köszönöm a segítséget.
2023. jún. 12. 22:04
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

A winben ki kell kapcsolni a gyorsindítás funkciót vagy nyomni a shiftet miközben a leállításra klikkelsz vagy újraindítás közben kihúzni. Minden hatdverváltoztatás előtt. Az usb kihúzás is hardverváltozás.

Ez van, hibernálva volt, a filerendszer nem volt lezárva.

2023. jún. 13. 01:25
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Minitool Pro, vagy Technician Edition segíthet. Régebbi verzió os jó. Ezek fizetősek, technician-ban tudok segíteni. Azzal mindent törölhetsz a kártyán.

Pedig menni kellett volna a diskpartnak is amúgy. Próbáld előbb úgy, hogy [link]

...ha semmi eredmény Minitool.

2023. jún. 13. 03:56
 8/15 A kérdező kommentje:
Nem is a kártya hasznáhatatlanná válása a bosszantó, hanem a nem kevés beleölt munka elvesztése. Sajnos úgy tűnik, elkövettem azt a hibát, hogy nem leválasztott állapotban vettem ki a gépből. (pedig sose szoktam). Most még a javasolt szoftverekkel próbálkozom, legalább a kártyát kapjam vissza.
2023. jún. 13. 07:23
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen pendrivera sd kártyára rakott os amúgy sem lett volna elviselhető sebességű.
2023. jún. 13. 08:06
 10/15 A kérdező kommentje:

A Minitool Pro felületét meglátva jutott eszembe, hogy hiszen van nekem DVD-n egy bootolható hasonló progim (Easeus partition master), végigfuttattam az össz. szükségesnek vélt műveletet, és láss csodát!

A kártyáról valóban rohadt lassú volt a Win10, de kényszermegoldásként kellett volna csak ideiglenesen. Na, felejtős.Köszönöm a segítségeket!

2023. jún. 13. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!