Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » LINUX operációs rendszeren,hog...

Slimmmshady47 kérdése:

LINUX operációs rendszeren,hogyan lehetne fiok jelszót módosítani ?

Figyelt kérdés
Most szereztem egy gépet a szomszédtól és nem igazán értek hozzá de még ő sem,bizonyos okokból kifolyólag.A cálom az volna,hogy megismerjem a lehető legjobban ezt az op.rendsuert.Ami, jelszót kért mikor a pontos időt szerettem volna beállitani.

#linux #fiok jelszó linux
2021. júl. 7. 20:34
 1/4 anonim ***** válasza:
66%
Valószinűleg root jelszót kér. Kérdezd meg tőle, hogy mi az. Vagy keress rá arra, hogy how to change root password
2021. júl. 7. 20:44
 2/4 anonim ***** válasza:
52%
Inkább rakd újra az egészet, mindenki jobban jár.
2021. júl. 7. 21:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Chrootolj be egy külső live rendszerről, akkor ott már root leszel és a passwd menni fog.
2021. júl. 7. 22:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Valszeg nem root jelszó kell, hanem a saját sudoer jelszavad.

Szerintem keress egy átfogóbb alapozó leírást, ne így állj neki megismerni a rendszert. Jobban átlátod, érteni is fogod, és nem az lesz a végén, hogy áá.. ez túl van bonyolítva, bezzeg a Win. :))

Egyébként ha most vetted a gépet, akkor tényleg érdemes egy tiszta telepítéssel kezdened.

2021. júl. 8. 10:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!