Szerintetek mennyi idő míg a Al elveszi több millió (milliárd) ember munkáját?
Már jobb forgatókönyvet írnak,mint az emberek. Alapszinten mar most elég jól programoznak. Már hallottam olyan híreket is, hogy a tanárokat fogják helyettesíteni, úgyis hiány van belőlük. Sok véleményt olvastam, hogy csak idő kérdése és nagyon sok munkahely fog megszűnni. Nektek mi a véleményetek?
Szerintem a kétkezű munka nincs egyenlőre veszélyben csak.
#4: persze elolvastam, de egyelőre nem hinném hogy több milliárd ember lenne a Földön aki programozó. A google szerint összesen kb 3,3-3,5 milliárd foglalkoztatott van a bolygón, aminek SZERINTEM a nagyobb része valamilyen fizikai munkát végez.
A válasszal a kérdésben szereplő túlzásra próbáltam utalni :)
"Szerintem a kétkezű munka nincs egyenlőre veszélyben csak."
Valóban.
Az a munka, amit már évtizedek óta simán lehetne automatizálni. Tényleg azok nincsenek veszélyben.
"Alapszinten mar most elég jól programoznak."
Jah. A 10×10-es szorzótáblát tényleg tök jól leprogramozzák, és ettől nyilván minden programozó mehet vécét pucolni.
"Már el sem merem kezdeni."
Ne is!
Aki leendő szakmabeliként ennyire nincs tisztában alapvető dolgokkal, az jobb is, ha inkább elmegy virágkötőnek, vagy betanított munkásnak. Esetleg a prog.hu-ra szerkesztőnek, ott van ilyen színvonal.
Még mindig vannak hibái, mivel az AI csak egy nagy "program".
Ha úgy csinálják meg, hogy öntudatra ébredjen, akkor lehet feltenni a kérdést. Programnyelven nem igazán oldható meg :P
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!