Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Laptop vagy asztali számitógép...

Laptop vagy asztali számitógép? Melyiket használod a hétköznapi helyzetben, szórakozásra? Nekem mindkettő van, néha a laptopon netezzek de az asztali gépen is szoktam böngészni, játszani.

Figyelt kérdés

jan. 25. 12:05
A kérdező szavazást indított:
Laptop
Asztali gép
Mindkettő
17 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Munkára céges laptopom van, ami a hibrid munkavégzés miatti hordozás miatt kell. Magán laptopom viszont nincs, mindent asztali gépen csinálok. Az oka, hogy nem akarom hordozni és ugyanazért a pénzért sokkal nagyobb teljesítményt tudok kihozni belőle, mint egy laptopból.
jan. 25. 12:13
 2/9 Szirty ***** válasza:
71%
A laptop előnye a hordozhatóság. Más nem nagyon van.
jan. 25. 12:15
 3/9 anonim ***** válasza:
En eppen ellenkezoleg, 10-15 eve nem ultem asztali gep ele. Magancelra is laptopot hasznalok, oda fetrengek vele ahova akarok. Teljesitmenyben nem sokat szamit a napi hasznalatban, es nekem a par eves jatek is uj ha meg nem jatszottam vele, nem fontos azonnal a legujabb maximum grafikara allitva.
jan. 25. 12:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

17,3"-os, 11.gen procis, dedikált videokártyás laptopomat használom általában.

Az asztali gépemet csak ritkán.

jan. 25. 12:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Abszolút egyéntől függ, illetve attól, hogy mire használod. Nekem az asztali gép, az egér pontossága kényelmesebb, nagyobb élményt nyújt a használatban, mint olyan, főleg ha a monitor is nagyobb méretű. A laptop "előnye", a kompaktság és hordozhatóság számomra gyakran kényelmetlenné teszi a használatát. Játszani is inkább csak akkor tudok jól, ha kontrollert használok vele.
jan. 25. 13:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Én most váltottam laptopról mini gépre, nem bántam meg. A laptop a fogyasztás miatt volt anno. Egy asztali gép az én szememben áramzabáló. Persze napi átlag 8 órát biztosan megy a többi időt alvó módban van. A tápegysége ennek ugyan olyan mint a laptopé és 65W-os

A procija most kicsit kevés nekem, (i3-9300) pedig nem játszom. A leg erőforrás igényesebb a Camtasia amivel videókat veszek fel és vágok.

De azért megbirkózik a feladattal igaz pörög, mint állat a rendereléskor. Mivel asztali proci való bele így hamarosan lecserélem egy i7-9700 vagy i-9900 ra.

Tudom ezek már nem mai darabok, de az én igényeimnek teljesen megfelelnek.

Elvileg lehetne hozzá dedikált videokártyát is szerezni, valószínű, hogy sokat segítene, de első körben megvárom mit csinál az i7 vagy i9-el, illetve még RAM-ban gondolkodom a jelen 32GB helyett 64GB itt sajna az a max. amit kezel.

jan. 26. 08:03
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Laptop kepernyoje tul kicsi, billentyuzet kenyelmetlen helyen van.

Csakis asztali, ar-ertek arany miatt is. Koltozeskor inkabb magammal cipeltem 3500+ kilometert minthogy laptopra valtsak.

jan. 26. 22:51
 8/9 anonim ***** válasza:

A döntő kérdés, hogy mire akarod használni, milyenek az igényeid, miben nyújt számodra többet az egyik vagy a másik, melyikből mi hiányzik neked, amit a másik képes pótolni.

Nekem 20 éve volt utoljára asztali gépem és egyáltalán nem hiányzik. Munkához választott laptopom van, a teljesítménye és minden más képessége mindenre alkalmas, amire használni akarom. A munkám miatt fontos a hordozhatóság, mindenképp laptopra van szükségem, így asztali gép kiváltani nem képes. Két gépre viszont nincs szükségem, mert a laptop mindenre elég.

A billentyűzete, touch padje és képernyő mérete is megfelel számomra. Mivel az akksija jól bírja, még konnektorhoz kötve se vagyok vele. Kényelmes, hogy a lakás bármelyik pontján tudom használni, sőt ha úgy tartja kedvem, kiülhetek egy parkba, vagy bárhova máshova is.

Ha olyasmire akarom használni, amihez nagyobb monitor, billentyűzet, egér vagy más periféria szükséges, akkor le tudom tenni ezek mellé egy asztalra és rá lehet kötni ezeket a laptopra is. Szemben az asztali géppel viszont, amikor nem akarom használni a perifériákat, akkor meg hordozható a gépem.

Ha neked a hordozhatóság nem szükséges, nem gond, hogy az asztali gép helyhez van kötve, esetleg olyasmire használnád (pl. játék), amihez kritikus, hogy a gépnek akkora legyen a teljesítménye, ami laptopban vagy nem is elérhető, vagy extrém drágító tényező, akkor az asztali gép jobb megoldás lehet. A bővíthetőség is az asztali gép mellett szól, ha valakink ez szempont pl. játékok hardver igénye miatt.

Ha csak netezés, levelezés, film nézés a cél, arra még csak laptopot sem érdemes venni, egy tablet is tökéletesen elég lehet - ha semmi komolyabbra nem akarod használni.

jan. 28. 20:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Van asztali számítógépem és laptopom is. Mindkettőt használom munkára és a hobbijaimhoz is. Ha otthon vagyok az asztalit veszem elő ha nem akkor a laptopot. A laptopnak a hordozhatóság és az alacsony fogyasztás az előnye, az asztalinak a teljesítmény és a jobb hűtés. Laptoppal jól esik a kertbe vagy az erkélyre kiülni vele és dolgozni rajta.
jan. 29. 14:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!