Linux felhasználók, akik Windowsról váltottak Linuxra. Mi volt az, amit legnehezebb volt megszokni?"
Értem. Ha bedugok 3 pendriveot te abból hogy egyik Z a másik T a harmadik V meg tudod mondani melyik melyik és melyik. Én nem.
Különben Linux alatt is sda sdb sdc sdd tehat megy sorban megvan, csak kényelmetlen, így nálam van Kingston könyvtár a Kingston pendrivenak SanDisk a sandisknek, onedrive az onedrivenek, Google a Google nak és így tovább. ha bedugom a Toshiba külső hdd-t a toshibaext könyvtárban lesz és nem keveri össze véletlenszerűen.
Valahogy ez könnyebben megszokható számomra
#29.
"Miféle elcseszett "logika" az, hogy egy merevlemezt vagy USB pendrájvot-t sima könyvtárként és nem meghajtóként kezel a Linux, és nem külön meghajtóként, mint ahogy a Windows teszi?"
Ez miért elcseszett logika? Azért, mert Te ahhoz szoktál, hogy meghajtóként kezeli az még nem elcseszett. Legfeljebb te ahhoz szoktál hozzá és neked a megszokottól eltérő az kényelmetlen.
A Windows meghajtóbetűjeles módszernek is van hátránya. Céges környezetben tapasztaltam a következőt.
Nem csatlakozott fel a pendrive, mert a Windowson annyi hálózati meghajtó volt felcsatolva, hogy elfogytak az abc betűi. De ez otthoni gépen is előfordulhat. Láttam már olyan Windows power usert, akinek öt merevlemez volt a gépében és szét volt osztva további particiókra.
Linuxnál 160 particiót meg eszközt is felcsatolhatsz és automatikusan tud is a kernel. A Windows csak addig kemény legény, amíg van szabad magánhangzója.
Ennek tükrében biztos ez a legjobb megoldás, hogy meghajtóként csatolódik fel és nem könyvtárként?
Mellesleg a Windows is tud olyat lemezkezelőben, hogy könyvtár alá csatold a meghajtót. Talán, mert a Microsoft is elismeri, hogy van ennek létjogosultsága.
"Az, hogy könnyebb áttekinteni és megtalálni, ha nem egy user/folder/drive mappát kell kikeresni (nem tudom, mik vannak Linuxon), hanem egy C: meghajtót, ami ki van emelve. Praktikusabb."
Szerintem meg az praktikusabb, ha csinálsz magadnak egy tetszőleges helyre egy tetszőlegesen elnevezett mappát pl:
/home/gagyilinuxuser/Asztal/Idecsatoldb*megmertgagyivagyok/pendrive
/home/gagyilinuxuser/Asztal/Idecsatoldb*megmertgagyivagyok/céda_mertaztérdemlem
"(nem tudom, mik vannak Linuxon)"
Segítek.
Windowson a C:\user\felhasznalofiokneve\..
az linuxon a /home/felhasznalofiokneve/..
A home az angol otthon szó, ejtsd hóm és nem homé.
Szóval összességében a linux azért jobb, mert ha értesz hozzá praktikusabb lehet a használata, mint a windowsnak.
Puszi.
"Lehet bármit mondani, a Linux a Windows mögött a kanyarban sincs, annyi hátránya van"
Lehet bármit mondani, a Windows a Linux mögött a kanyarban sincs, annyi hátránya van. De, hogy ezt valaki felismerje, már komolyabb ismeretekre kell szert tennie nemcsak Linuxon, hanem Windowson is. A linuxlenézők túlnyomó többségénél a Windows alaposabb ismerete is kérdéses. Annak hiányában pedig soha nem fogják megérteni mik azok a dolgok, amik Windowsnál nincsenek meg, vagy hülyén van megoldva.
" sok esetben egyes eszközök és azok driverei nem (jól) működnek rajta,"
Aki eltökélt és értő linuxos, az aszerint választ hardvert.
"- mivel kevesen használják, segítséget nem (vagy csak nehezen, és sokszor csak angolul) találni hozzá,"
Ja hát az angol nyelv az lassan mindenhol alap. Informatikában meeg nélkülözhetetlen.
Itt egy rossz pont a Microsoftnak. Ha olyan problémád merül fel, lehet office-szal, lehet Windows-sal kapcsolatos, a megszűnt támogatású termékeik megoldásainak ismertetését megtagadják és felhívják a figyelmedet arra, hogy frissebb, még támogatásban lévő terméküket használd/vedd meg, de annyira pofátlanok, hogy még törlik is a hivatalos microsoft levlistájuk meg fórumaikról a már megszűnt támogatású termékeik megoldási javaalatait.
"- játékok többnyire nem működnek rajta,"
Ezzel nem tudok vitatkozni. Egyszerűen nem fogják fel a windows power userek, hogy a windows "motorjával" kompatibilis programok nem működhetnek a linux "motorjával". Így a windowsos játékok sem. Az meg nem a linux hibája, hogy nem portolják át. Persze a fejlesztők hibája sem.
"és még sorolhatnánk. A Windows sem tökéletes, de sokkal több dologra használható, mint a Linux."
Így van. Mi linuxtudók is sorolhatnánk mennyi mindent nem tud a windows, amit a linux de.
A LINUX sem tökéletes, de sokkal több dologra használható, mint a Windows, ha nem is linuxtudó, de legalább halfhacker ejtsd hálfhekker vagy értelmes suckember Ejtsd szakember vagy.
#28-as
Gyanítom te vagy a miért illegális kritizálni a linuxot kiírója. Ez egy ilyen bosszúhadjárat akar lenni, akár ellenem? Most végignyomod az összes szálon, ahol a linuxot dicsőítem? Hajrá! Van egy rossz hírem. Nekem már nem is kell aláznom. Megteszik mások helyettem. Az én időmet te nem rabolhatod, te kis fikadarab.
"Kár, mert normálisabb embernek hittelek"
Kikérem magamnak ezt a sértést! Még rajtam is túlteszel.
Mégis miből gondoltad, hogy normális vagyok?
Ezek szerint nem olvastad a miért illegális kritizálni a linuxot c. kisregényt. Akkor tudnád mekkora féreg meg patkány vagyok. ROTFL! Ezen felül nem tehetek róla, ha magadra veszed, amit nem kéne. Továbbá humorérzéked sincs, vagy csak egyszerűen prűd vagy.
Tudod mit? Felpattintok egy sört és együttérzően hüppögök, amiért ekkora sérelem érte piciny törékeny lelkedet.
Puszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!