A Terminator (pl. T-800) fejének a belsejében miért van user interface?
Miért van mindenféle célkereszt, betűk, számok, egyebek, amelyek emberi szemmel olvashatók?
Elvégre a terminatoroknak nincs emberi felhasználó a fejükben.
Nem értem.
Egyszer George Lucas-t megkérdezték, hogy miért van a lézernek és pl a TIE vadászoknak hangja az űrben.
"Az én univerzumomban a hang hallatszik az űrben és kész." Valljuk be ez egy tökéletes válasz :) Egyébként pedig a Nostromomnak is van hangja pl :)
Valami hasonló lehet a Terminator univerzumban. ( Készült pár film az alap filmre/cselekményre épülve, ezért lehet univerzumnak hívni szerintem).
ŐŐőőő egyébként az felmerült a kérdezőben, hogyha néz egy sci-fi filmet akkor mondjuk egyszerűen hagyja, hogy szórakoztassa és ne képzeljen bele többet, ami? :) Én legalábbis így ülök le egy film elé. ( Persze más a helyzet ha valami dokumentfilm vagy igaz történet feldolgozásról van szó)
Pedig nem olyan nehéz megérteni. ;-)
Azért, mert ez egy film, és a filekben pedig nagyon fontos a látvány. A Terminator pedig akkor készült, amikor az emberek többségének fogalma sem volt arról, hogy mi az a számítógép. Valahogyan kellett vizuálisan érzékeltetni, hogy egy gépről van szó. Ennyi az ok.
Ez csak egy film. És úgy sci-fi -sebb hatást kelt.
Pl azt se tartom valószínűnek, hogy egy ipse a földön hemperegve egy kézzel nagy kaliberű maroklőfegyverekkel ad le halálpontos lövést, amiben sosem fogy el a lőszer. Mégis az akciófilmek felében előfordul.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.
Kiírtam egy másik kérdést is, ami még nagyon érdekel engem.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!