Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik Linux a legjobb?

Melyik Linux a legjobb?

Figyelt kérdés

Melyik Linuxot tegyem fel a laptopomra?

Majdnem minden Debian alapú linux volt már a laptopomon. De egy sem volt a kedvencem.

ElementaryOS 7.1 volt a képek alapján a kedvencem de nem tudtam feltelepíteni, mert valami sllinux vagy milyen hibaüzenet jön ki a bootolást követően.

Tudtok valamilyen jó Linux verziót mondani? Ami van olyan jó mint a Windows?

2023. márc. 10. 00:05
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
87%

Én Mintet használtam néhány éven át egy olyan gépen, amelyet amúgy ki kellett volna dobnom, mert a Windows 10 kinőtte a 32 gigás háttértárat (beágyazott memóriakártya). Használható volt, működött, de a Linux mindig kaland.

Már a telepítés sem akart menni, de némi netes kutakodás után sikerült. Előfordult, hogy kikapcsolásnál nem állt le a gép, ilyenkor csak a hardveres leállítás segített. Volt, hogy nem működött a fejhallgató, ekkor újra kellett indítani a rendszert. A programok telepítése sem mindig egyszerű.

2023. márc. 10. 00:17
 2/26 anonim ***** válasza:
14%

ElementaryOS is Debian alapokon van.(vagyis Ubuntu-n, ami Debian Testing)

Fedora-val vagy a Manjaro-val érdemes még megpróbálkozni.

Hogy van-e olyan jó az szubjektív, szerintem desktopra a Windows kézenfekvőbb, mert az app-k nagy része arra van NATÍVAN.

2023. márc. 10. 00:39
 3/26 anonim ***** válasza:
66%

"Ami van olyan jó mint a Windows?"

Annál bármelyik jobb.

2023. márc. 10. 02:55
 4/26 anonim ***** válasza:
Ha nem kellenek "naprakész" szoftverek, a Debian stable nagyon jó lehet, sok hibára igyekeznek kitesztelni.
2023. márc. 10. 04:47
 5/26 anonim ***** válasza:
Ha bootolást követően gond van valamelyik Linux-szal, akkor általában a BIOS beállításai hibásak. Az "sllinux" nekem nem mond semmit. Olyan, van, hogy SELinux, de az meg nincs az Elementary-ben.
2023. márc. 10. 06:37
 6/26 anonim ***** válasza:
Már bocsi de ennek mi köze a programozáshoz?
2023. márc. 10. 08:06
 7/26 anonim ***** válasza:
19%
Ubuntu
2023. márc. 10. 08:49
 8/26 Thunderfairy ***** válasza:
19%
Kettő normális, komoly linux disztro van. Sokkal komolyabbak a windows*-nál. De viszont olyan kezelhető, problémamentes nem igazán van. Ezeket probáld meg: Linux Mint és Manjaro.
2023. márc. 10. 10:08
 9/26 anonim ***** válasza:

"Kettő normális, komoly linux disztro van."

Nem kéne ilyen ex catedra kinyilatkoztatásokat tenni, mert így, ebben a formában biztosan nem igaz.

2023. márc. 10. 11:10
 10/26 anonim ***** válasza:

"Sokkal komolyabbak a window-nál".

Milyen téren?

Linux terminál ott is van, akkor mitől komolyabb a Linux?

2023. márc. 10. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!