Melyik Linux a legjobb?
Melyik Linuxot tegyem fel a laptopomra?
Majdnem minden Debian alapú linux volt már a laptopomon. De egy sem volt a kedvencem.
ElementaryOS 7.1 volt a képek alapján a kedvencem de nem tudtam feltelepíteni, mert valami sllinux vagy milyen hibaüzenet jön ki a bootolást követően.
Tudtok valamilyen jó Linux verziót mondani? Ami van olyan jó mint a Windows?
Én Mintet használtam néhány éven át egy olyan gépen, amelyet amúgy ki kellett volna dobnom, mert a Windows 10 kinőtte a 32 gigás háttértárat (beágyazott memóriakártya). Használható volt, működött, de a Linux mindig kaland.
Már a telepítés sem akart menni, de némi netes kutakodás után sikerült. Előfordult, hogy kikapcsolásnál nem állt le a gép, ilyenkor csak a hardveres leállítás segített. Volt, hogy nem működött a fejhallgató, ekkor újra kellett indítani a rendszert. A programok telepítése sem mindig egyszerű.
ElementaryOS is Debian alapokon van.(vagyis Ubuntu-n, ami Debian Testing)
Fedora-val vagy a Manjaro-val érdemes még megpróbálkozni.
Hogy van-e olyan jó az szubjektív, szerintem desktopra a Windows kézenfekvőbb, mert az app-k nagy része arra van NATÍVAN.
"Ami van olyan jó mint a Windows?"
Annál bármelyik jobb.
"Kettő normális, komoly linux disztro van."
Nem kéne ilyen ex catedra kinyilatkoztatásokat tenni, mert így, ebben a formában biztosan nem igaz.
"Sokkal komolyabbak a window-nál".
Milyen téren?
Linux terminál ott is van, akkor mitől komolyabb a Linux?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!